Coreea de Nord: Suprematia SUA, o amenintare globala. Ea nu poate avea Aliati

John Bolton/ Foto: Agerpres (preluare)

A devenit un inacceptabil stereotip al limbajului de lemn al autoinchipuitei “rase supreme”, incartiruite la Washington, care pretinde ca SUA au “Aliati” in politica lor de Suprematie si Unilateralism. Suprematia SUA, asumata explicit pentru dominatia Lumii, nu poate avea “Aliati”.

Angrenarea fortata a termenului de “Aliati” in discursul suprematiei americane a cunoscut o noua reeditare, luni, din partea fostului consilier american pentru securitate nationala John Bolton, care l-a criticat vehement pe preşedintele SUA, Donald Trump, pentru strategia acestuia privind programul nuclear al Coreei de Nord, avertizând împotriva unei ameninţări „iminente”.

“Ameninţarea pentru forţele americane şi pentru aliaţii noştri este iminentă şi este necesară o politică mai eficientă înainte ca Phenianul să dispună de tehnologia pentru a ameninţa teritoriul american”, a scris pe Twitter consilierul demis la 10 septembrie din cauza dezacordurilor tot mai flagrante cu miliardarul presedinte republican. John Bolton, o relicva cu miros de naftalina a razboiului rece si a unipolarismului, care a facut posibile razboaiele preventive si teroriste care au devastat Orientul Mijlociu, nu-si ascunde Globalismul fascist, ca amenintare impotriva Natiunilor.

Sunt absolut ridicole pretentiile Casei Albe de dezarmare nucleara unilaterala a Coreei de Nord. Simetria ar obliga SUA sa faca acelasi lucru. Insa SUA isi pastreaza intacte capacitatile nucleare, le dezvolta si experimental le exerseaza. Tentatia suprematiei SUA incurajeaza tentatia expansiunii SUA. Aceste tentatii, care nu de putine ori au devenit fapte, depasesc cadrul relatiei bilaterale dintre SUA si Coreea de Nord. Ele vizeaza Dominatia Globala. De aceea doua lucruri de tip preventiv sau consecinta sunt prefect legitime. (1) Coreea de Nord trebuie sa-si dezvolte capacitati simetrice de raspuns fata de amenintarile SUA, pentru o relatie bilaterala de securitate reciproc garantata. (2) In plan multilateral, Natiunile sa se dez-alieze de Unilateralism si sa ceara sa nu mai fie invocate, ca fals argument de “Aliati”, in planurile de Suprematie si Unilateralism ale SUA. In acelasi timp, Natiunile trebuie sa-si dezvolte capacitati credibile, in primul rand prin Unitate si Solidaritate, care sa nu faca posibil faptul ca Lumea sa devina obiect al dictatului si dominatiei Statelor Unite.   

SUA trebuie reeducate in spiritul multilateralismului si multipolarismului, al egalitatii si cooperarii echitabile intre Natiuni. Statele Unite trebuie sa fie ajutate sa coboare din aroganta rasiala a suprematiei, sa iasa din utopia de a avea un Lagar cu Natiuni-Sclave, pe care sa le secatuiasca de energii si bogatii, de care sa dispuna ca de niste obiecte. Acest vis american, cu care se hraneste leadershipul globalist, este toxic si distrugator, o unica si reala “amenintare iminenta” de altfel. SUA trebuie sa abandoneze genocidul economic impotriva poporului nord-coreean. Phenianul a dat un ultimatum Washingtonului in acest sens, de a face concesii in planul sanctiunilor economice, in caz contrar urmand sa anunte un “cadou de Craciun” pentru americani. Coreea de Nord nu nutreste visuri de suprematie si expansiune globale, ea nu va ataca niciodata cu bombe atomice alte ţări, in schimb SUA au facut-o, ca te intrebi de unde atata tupeu american? Dacă Natiunea Nord-Coreeana va efectua un test de amploare, revelatoriu pentru capacitatile nucleare de raspuns, la expirarea ultimatumului de Crăciun, el va demonstra ca strategia razboaielor de agresiune ale SUA impotriva Natiunilor, sub acoperirea santajului nuclear, nu mai functioneaza. Cel putin, nu fara riscuri egale pentru “suprematisti”. În opinia lui Bolton, dupa “cadoul de Craciun” ar trebui ca Washingtonul să arate „clar”, împreună cu “Aliaţii”, dintre care oricare poate deveni o victima a suprematiei americane, si prin “măsuri adecvate”, că este “inacceptabil”, evident pentru SUA, ca o Natiune sa nu accepte Globalismul Americii. Cu adevarat inacceptabil, si pentru toate Natiunile, este Globalismul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: