“Ce înseamnă un popor needucat?”: Bă, needucaților, nu poporul este „needucat”!

25 noiembrie 1864: Este promulgată „Legea instrucţiunii publice”!

O suita de interviuri HotNews cu cinci fosti ministri ai Educatiei din ultimii 3o de ani poarta un generic nefericit: “Ce inseamna un popor needucat?”. Comunismul globalist folosea termenul de “reeducare”. Capitalismul globalist, care e acelasi drac, dar cu semn schimbat, prin inlocuirea centralizarii de stat cu centralizarea privata, recurge la ideea, aparent mai elaborata, de “popor needucat”. Dar ambele tot acolo bat. Ciudata este, in cazul de fata, coincidenta dintre expresia hotnewsiana de „popor needucat” si cea brucaniana de „stupid people”.

Este inadmisibil ca la injosirile si culpabilizarile pe care globalistii comunisti si capitalisti  le aduc romanilor sa mai fie adaugate si altele de romani instruiti, dar ignoranti ca educatie. Educatia si instructia sunt doua lucruri diferite, desi in CV-uri vorbim de educatie cand de fapt ne referim la instructie. Nu contest ca initiatorii anchetei au avut intentii bune. Insa, dupa cum se spune, pana si drumul spre iad e pavat cu intentii bune. Sa nu confundam bunul simt, care vine din familia romaneasca si din neamul romanesc, cu instructia scolara, care este programata de clasa politica. Nu poti critica instructia institutionala fara sa pui in cauza clasa politica. Ca in zicala cum e turcul si pistolul.

Buna crestere, caracterul, inteligenta si instructia interfereaza, dar fiecare e altceva, e diferit. Caracterul fara inteligenta valoreaza mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic (Cicero). Poti sa ai instructie cu carul, dar sa nu ai niciun dram de bun simt. Aceasta carenta respingatoare te face sa fii mereu o persoana, niciodata o personalitate. In 1989, poporul a reeducat clasa politica. In democratie, alegerile sunt singura cale de educare si reformare a clasei politice. Daca ceva este “needucat” sau de “reeducat”, aceasta este clasa politica. Sarcina de a face acest lucru este a poporului, in primul rand a electoratului, prin sanctiuni electorale, aplicate partidelor politice.

PS/NB: Am atasat la articol poza despre legea si ministerul instructiunii publice pentru a sugera, unor minti politice deopotriva educate si instruite, revenirea la terminologia care diferentiaza educatia si instructia. Sa lasam educatia in seama comunitatilor, incepand cu familia si religia (in treacat as observa ca acesta este un model iudaic, islamic etc.), si instructia in responsabilitatea scolii. Astfel va disparea confuzia jignitoare ca persoanele fara instructie superioara ar fi „needucate”. Nu tot poporul are o facultate. Dar toti avem o familie si o lege strabuna, cuprinzand identitatea, credinta, obiceiurile, traditiile, sarbatorile si alte valori specifice. Pe toate le deprindem in mediul educational de acasa si in cel de cult al neamului.

https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23576363-30-ani-dupa-inseamna-popor-needucat-raspunsurile-cinci-ministri-educatiei-dupa-90-incoace.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: