Orientul Mijlociu: Orice optiune de rezistenta antiglobalista este deschisa si legitima

Memoria eroului national si regional Qassem Suleimani trebuie aparata si cultivata. Presedintele asasin Donald Trump trebuie condamnat/ Foto: Daily Express

Daca este adevarat ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, probabil ca se va sparge in curand si cel american folosit pentru petrolul arab. Mai précis, este vorba de apropiata prabusire a vechii scheme utilizate de SUA in invadarea Irakului, prin demonizarea si decapitarea leadershipului national irakian.

In 2020, Donald Trump apeleaza la scenariul manipulator-invaziv al lui George W Bush din 2003 impotriva Irakului, tatonand o a doua decapitare. Dupa esecul transformarii teroristilor in demonstranti antiguvernamentali, Trump recurge la vanarea liderilor politici si militari irakieni. Suveranitatea Irakului este sub asediu. SUA au declarat Irakul un teren de vanatoare umana.

Harta Orientul Mijlociu/ Foto: Globi.ro

Despre uciderea generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, seful Casei Albe foloseste expresia manipulatoare “L-am prins!”, mizand pe o contaminare emotionala, desi oficial SUA nu au niciun drept de jurisdictie in Irak. Expresia a fost copiata de la Bush jr in cazul presedintelui irakian Saddam Hussein.

Concomitent, secretarul de stat Mark Pompeo tureaza masinaria propagandistica antiiraniana si antiirakiana, incercand sa obtina controlul mentalului colectiv, care sa accepte impredictibilitatea si crimele de razboi ale SUA in Orientul Mijlociu. Desi Trump a spus ca “iubeste pacea” si Pompeo ca SUA vor “dezescaladarea” dupa uciderea lui Soleimani, nimic nu este mai neadevarat.

Suveranitate pentru Irak/Foto: britannica.com

De fapt, in limbajul globalistilor afirmatiile sunt negatii si invers. Dovada ca sâmbătă dimineața a avut loc un nou raid aerian american, avand ca țintă un comandant al milițiilor Hashd al-Shaabi, la nord de Bagdad. Si asta la numai o zi după bombardamentul în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, inițiatorul acestei coaliții irakiene de rezistenta antiamericana.    

Nimeni din lumea civilizata nu se asociaza barbariei criminale a SUA in Orientul Mijlociu. Acelasi Pompeo, care a abandonat diplomatia preventiva si concilianta in favoarea unei propagande agresive si justificatoare a actelor de razboi globaliste, le reproșează europenilor că “nu au fost de mare ajutor în operațiunea uciderii lui Soleimani.” Aroganta de a gandin toti cu capul lui Pompeo este prea mare.

Globalismul a facut cea mai mare greseala prin declansarea aventurierismului criminal trumpist in Orientul Mijlociu. Dreptul international si opinia publica internationala trebuie sa-l descurajeze si sa-l sanctioneze, in deplina unitate si solidaritate. In Irak, suveranitatea trebuie sa prevaleze. In Orientul Mijlociu, securitatea islamica, araba si iraniana, trebuie sa fie prioritara. Pentru intronarea regionala a acestor principii si cerinte, orice optiune de rezistenta Antiglobalista este deschisa si legitima.     

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: