Doborarea avionului ucrainean in Iran: Donald Trump, al doilea ordin de crime antiislamice?

Premierul canadian Justin Trudeau: Datele serviciilor secrete arata ca avionul ucrainean a fost doborat de Iran

Sunt mai mult decat ciudate insistenta cu care Washingtonul sustine, fara dovezi verificabile, versiunea doborarii “accidentale” de catre iranieni a avionului ucrainean, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Teheran, si intensitatea mediatizarii americane a acestui scenariu al Casei Albe. Aceasta pozitionare discutabila a SUA fata de tragedia din spatiul aerian al Iranului intareste numeroasele suspiciuni privind posibilul autorat american al evenimentului aviatic. Ea le da un caracter rezonabil si ii pune in cauza pe americani. Cel putin, catre aceasta pista americana conduce raspunsul la intrebarea “Cui i-ar fi folosit crima?”, preliminara oricarei anchete politienesti si de jurisprudenta criminalista si criminologica. In modul cel mai evident posibil, SUA sunt in capul listei suspectilor, iar Iranul este ultimul pe lista.

Doborarea avionului ucrainean, in majoritate plin cu iranieni, cei mai multi cu cetatenie canadiana, care a avut loc la putin timp, de ordinul orelor, dupa atacarea de catre Iran a doua baze militare ale SUA din Irak, poate reprezenta un posibil act american de raspuns  camuflat. Al doilea lucru de luat in calcul e ca un posibil atentat terorist american ar reprezenta o escaladare, ascunsa intr-un context “lucrat”, practic o viclenie, pentru a evita raspunderea internationala. Faptul ca a fost un act ostil nu putea ramane mult timp nedescoperit. Analizele laborioase ulterioare l-ar fi scos oricum la iveala. De aceea se poate presupune, ca ipoteza de investigare, ca Statele Unite au ales sa-l faca ele cunoscut, dar in versiunea de “greseala iraniana”, prin care sa abata asupra Teheranului unda culpabilizarii internationale (ca in multe cazuri similare, cum ar fi cele din Siria, pentru culpabilizarea Damascului, ori din Ukraina, urmarind acuzarea Moscovei etc.).  

Daca se va dovedi ca versiunea “accidentala” nu se sustine, ca nu a fost o greseala, ci un act ostil, autoratul american va fi dificil sau imposibil de respins. In acest caz, ar fi vorba de un al doilea ordin criminal al lui Donald Trump, dupa cel de asasinare, saptamana trecuta, a liderului militar iranian Qassem Soleimani. Disproportia dintre uciderea celor 176 de pasageri ai avionului doborat si faptul ca atacurile iranene asupra celor doua baze americane nu s-au soldat cu niciun mort si niciun ranit este absoluta. O a doua intrebare preocupanta in ipoteza unui atac terorist american ar fi de ce premierul canadian Justin Trudeau a ales sa-si tradeze compatriotii si sa devina complice prin sustinerea versiunii lui Donald Trump, cand pasagerii avionului ucrainean prăbușit în Iran erau predominant cetățeni iranieni și canadieni? Anchetele de presa au elucidat ca pasagerii cu cetatenie canadiana erau de fapt etnici iranieni. Interesant, nu? Cum s-ar spune, gestul consimtit al prim-ministrului Canadei a fost unul antiimigratie, antiislamic, antiiranian. “N-au fost canadieni, ci iranieni” ar putea sa fi fost o judecata de incurajare complicitara si de autolinistire a „constiintei”.       

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23591300-digi-24-motivul-pentru-care-erau-atat-multi-canadieni-avionul-ucrainean-prabusit-iran-cine-erau-victimele.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: