Natiocratia este o linie rosie pentru Globalism

Megateoriile politice sablon, aplicabile oriunde si oricand, inclusiv cele privind democratia – populara, reala, originala, democrat-liberala etc. – au cazut in desuetudine. Intr-un timp nu prea indepartat, ele vor cadea si in colb si in uitare.

Chiar si democratia este un concept uzat, abuzat si speculat de toate tipurile de regimuri politice, de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga. Sper ca si dihotomia Stanga-Dreapta sa dispara, sunt deja semne de decrepitudine. Doua sute si ceva de ani i-au fost de ajuns ca sa dezbine Neamurile.

Natiocratia, o noua forma de organizare si de conducere politica a societatii, este pe cale de a lua locul celei vechi, denumite democratie. Detinerea puterii de catre Natiune este corespunzatoare antagonismului dintre Natiuni si Globalism, care se afla in centrul secolului XXI.

Cu siguranta, nu se vor inghesui multi sa revendice Natiocratia. Globalismul, prezent in ambele extreme politice, in niciun caz. Natiocratia nu mai este un gumilastic, ea va impiedica scurgerea peste granite a interesului national. Ii va trasa Globalismului o linie rosie: “Nation First”.

Ar fi interesanta o discutie pe aceasta tema viitorologica cu un politolog renumit. Moda politicii militante si patimase cred ca a trecut. Agitpropul ei unilateralist este incompatibil cu multilateralismul. Vremea politicii de idei coexistentiale a venit.  

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/dumitru-mazilu-versus-iliescu-democratie-reala-versus-democratie-originala/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: