Enigme ale doborarii avionului ucrainean in Iran: A doua filmare publicata de NYT, care surprinde lovirea cu doua rachete, sugereaza un scenariu prestabilit

A doua racheta/ Foto: Captura video

Publicarea de catre New York Times a unui al doilea film cu doborarea avionului ucrainean de catre iranieni, pe 8 ianuarie,  mai mult incurca decat clarifica modul in care a avut loc evenimentul. Imaginile de securitatea arată că avionul a fost lovit de două rachete iraniene, lansate la distanță de aproximativ 23 de secunde, de la o bază militară iraniană aflată la aproximativ 12 kilometri de avion. Publicarea pare sa fi urmarit adancirea acuzatiilor si culpabilizarii la adresa Iranului, insa, trecut prin cenzura analizei rationale, acest scop nu isi afla suficiente sustineri pentru a fi atins.

Noul video umple golul cu privire la motivul pentru care transmițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, cu câteva secunde înainte să fie lovit de a doua rachetă. Transmițătorul a încetat să funcționeze înainte ca racheta să lovească avionul. Noile imagini arata că o primă rachetă a dezafectat transmițătorul, înainte ca aeronava să fie lovită de a doua rachetă. Niciuna dintre lovituri nu au doborât imediat avionul, care, cuprins de flacari, a continuat sa zboare si s-a îndreaptat spre aeroportul internațional Teheran. Câteva minute mai târziu, el a explodat și s-a prăbușit.

Mai departe, incep intrebarile de logica privind intentiile autorilor doborarii si stabilirea de catre ancheta a filmului evenimentului. De ce niciuna dintre rachete nu a explodat avionul in aer, in momentul impactului? Poate pentru a se ascunde un eventual caracter ostil al doborarii si pentru a fi pusa pe seama unei erori umane? Dar si pentru ca loviturile au avut incarcaturi mici, in variante lansatoare portabile, mobile, pentru zone aeroportuare? Concepute pentru sectorul inferior al ramurii de zbor urcatoare spre platoul altitudinii de croaziera a avionului? De ce prima racheta a fost trasa in transmitator? Cumva pentru a rupe comunicatia pilotilor cu coordonarea / supravegherea de la sol, iar cutiile negre sa nu inregistreze niciun mesaj sau convorbire, pentru a nu oferi niciun indiciu de elucidare? A doua racheta a avut rolul de a incendia motoarele si/sau avionul? Toate aceste intrebari si presupozitii de logica juridica si cele 23 de secunde dintre lansarile celor doua rachete sugereaza un scenariu elaborat, o actiune prestabilita, care intra in contradictie cu versiunea urgentei si imprevizibilului situatiei. Ele  subtiaza ideea de act din eroare si o intareste pe cea de act ostil, premeditat in detaliu si precis executat. In acelasi timp, informatiile atat de fidele surprinse de cele doua filmulete se aseamana izbitor cu cele din istoria multor evenimente politice, geopolitice si geomilitare, care au fost inregistrate de jurnalisti sau agenti secreti, trimisi la fata locului, acolo unde “ceva” urma sa se intample.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-23600724-breaking-news-new-york-times-publica-doua-filmare-care-arata-avionul-ucrainean-este-lovit-doua-rachete.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: