„PNL, out!” (de la guvernare): Niciun pas inapoi de la standardul social! Ce s-a obtinut trebuie pastrat!

Cred ca liderii stangii PSD trebuie sa reinvete lectia unitatii si disciplinei interne de partid. Cand esti angajat intr-un “razboi”, declansat si intretinut de Klaus Iohannis si de dreapta politica, dezbinarea si indisciplina, operate de orgolii mai mari decat capacitatea de leadership, sunt defectari care duc la pierderea razboiului. In campanie, “dizidenta” este un lux exorbitant si inacceptabil. Brexitul, proiectat si implementat de conservatorii britanici, este graitor in acest sens. Conservatorii de la Londra nu si-au permis dizidente si ruperi semnificative de partid, care sa le puna in pericol strategia “leave”, pe care au pitrocit-o indelung, cu trei guverne conservatoare succesive.

Privind PSD, bucla negativa a alternantei, cand apele din partid s-au despartit, e aproape inchisa. Urmeaza cea pozitiva, de reunire a afluentilor. Unii fii risipitori deja s-au intors. Partidul are nevoie de un lider care sa aiba atat simtul oportunitatii momentului, cat si pe cel al viziunii pe termen lung. Simturile clipei si epocii sunt cele doua lucruri care fac un lider mare si o politica mare. E nevoie de o mai buna identificare a talentelor, cat si de o diviziune a muncii intre teoreticieni si practicieni, de care partidul are nevoie in egala masura. La nivelul primului cerc, sa existe lideri si echipe de analisti, sintezisti, “soft”-isti, “hard”-isti. Cand apare o problema,  indiferent ca cere solutii urgente sau in perspectiva, sa se stie précis carui lider sau carei echipe sa fie data spre rezolvare.

Am impresia ca e un deficit de strategi si de organizatori. De strategi ai partidului care sa contribuie la elaborarea unei linii politice adecvate, sincrone cu cerintele si conditiile etapei. E nevoie de un lider al liderilor care sa aiba foarte clara evolutia PSD pe mai multe etape inainte. Inclusiv, prin reprezentarea ei sinusoidala, cu secvente aproximative de acceleratie-deceleratie, inaintare-retragere, crestere-descrestere, in raport cu punctele nodale in care e nevoie de schimbare sau alternare, intr-un mediu pluralist, competitiv. Organizatorii sunt infaptuitori.

Cummings e un rasfatat al globalistilor conservatori britanici, asa cum a fost Buharin pentru globalistii comunisti ai fostei URSS. I-am analizat unele productii politice, in care am remarcat multa demagogie si un efort mai degraba practicist decat de creativitate, de a face din decizii de laborator politic, luate de Elita Genealogica, niste “realitati” in campul social si electoral. Ca si lui Buharin, cred ca lui Cummings i se potriveste descrierea de “scolastic”. N-as merge pe mana lui si nici pe a Brexitului. “Frustrarile” sunt ale globalistilor britanici, nostalgici ai Imperiului, fapt care se vede si din criza Casei Regale Britanice (v. Megexit), nu ale populatiei, despre care e ridicol sa se creada ca „empatizeaza” cu un sistem anacronic, cu stapani si supusi, cu transmiterea ereditara a pozitiilor de putere politica si economica. Brexit e o deturnare spre o tinta falsa, care amana, nu rezolva. Adevaratele si marile frustrari vor urma dupa Brexit. 

RO nu trebuie sa iasa din UE, dar poate sa-si compenseze neajunsurile din relatia cu Vestul prin acorduri comerciale cu Estul. Frustrarile noastre cred ca sunt de doua categorii. Una externa, prin neintoarcerea romanilor si teritoriilor romanesti la patria mama. Alta interna, prin tentativele Guvernului Orban de a atenta la cuceririle sociale, la nivelul de trai, obtinut cu mari costuri politice si eforturi de munca, pentru care PNL trebuie trimis in “Exit”, in “LibExit”, de catre electorat, la alegerile din acest an. Cred ca frustrarea interna se poate exprima printr-un slogan electoral de genul: “Niciun pas inapoi de la standardul social!”. Ce s-a obtinut trebuie pastrat!                 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: