Raportul Ionut Vulpescu: Spaima electorala a dreptei fata de reformarea performatoare a stangii

Ionuţ Vulpescu/ Ziarul Financiar

Stirea despre analiza interna privind starea de fapt si cauzala din PSD, cuprinzand critici si solutii, apartinand lui Ionut Vulpescu – presedinte interimar al Consiliului National al partidului – nu a fost precedata de o lectura a acesteia. Nici nu avea cum. Referirile din presa sunt urechiste. Cel putin, cand New York Times a publicat stirea si comentariile privind Raportul Hrusciov despre Stalin (1956) – cu care este comparat Raportul Vulpescu (2020) – a facut-o pe baza unei copii a documentului, pe care o avea in redactie.

Pe aceasta premisa, despre comentariile pe stirea privind Raportul Vulpescu se poate presupune ca sunt pe baza unor informatii vazute pe gaura cheii sau auzite pe la colturi. Ca sunt, adica, hazardate. Atunci, de ce aceasta alerta neobisnuita a dreptei politice?! Sa fie oare de vina alegerile locale si parlamentare si perspectiva ca PSD sa se reformeze, la apropiatul Congres, in temeiul analizei diagnostic foarte la obiect a lui Vulpescu, redevenind o performanta masina de partid?! Raspunsul foarte probabil este afirmativ.

Dar pana atunci, sa mai observam doua lucruri. Unu, ca infricosata dreapta politica nu reuseste decat sa-i faca publicitate PSD-ului; ghedesistii si dreptistii stiu foarte bine ca nu exista publicitate negativa, ci doar publicitate. Doi, ca dreapta nu va fi invinsa de stanga PSD in alegerile care urmeaza, ci de greselile catastrofale si fara precedent ale Guvernului Orban, pe care volens nolens dreapta si-l asuma atunci cand cheama la unitate pe esichierul sau. In sfarsit, trebuie analizat daca nu cumva ideea de candidati unici ai dreptei nu ascunde o strategie de partid mare si traditional in defavoarea partidelor mici si noi, care nu au alte sanse de a se face cunoscute si valida electoral decat prin candidati proprii. Daca e o smecherie a PNL&GDS, PMP pare sa se fi prins, prin decizia de a avea candidati proprii in alegeri.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: