O infectie politica a dreptei: Din nou despre teza unilateralista a GDS&PNL privind “candidatul unic”

Teza „candidat unic” este toxica pentru partidele mici si noi

Intr-un schimb de idei pe controversa “candidatilor unici” ai dreptei in alegeri sunt intrebat care este alternativa. Alternativa ar fi o cedare tactica, adica o repliere pe termen scurt a PNL, in favoarea unui avans al partidelor mici si noi ale dreptei. A da liber, in alegerile din anul electoral 2020, candidaturilor acestor partide, in curs de acumulare de experienta si de maturizare politica si electorala, va duce la o victorie strategica a dreptei politice. Aceste partide inca neexperimentate au nevoie ca de aer de testul alegerilor, ca autoverificare de supravietuire.

Castigatoare pe termen lung va fi echipa de partide de pe esichierul dreptei, printr-o mai buna structurare si proportionalizare pe varste si experienta, pe esichier si in echipa. Ca intr-o echipa corporatista. Beneficiul candidaturilor proprii ale partidelor mici si noi ale dreptei va fi unul de echipa. O data aruncati in valtoarea alegerilor, noii candidati proprii vor fi nevoiti sa invete sa inoate. Astfel, intinerirea si maturizarea independentilor se vor rasfrange asupra dreptei in ansamblul ei. Aici e castigul. Fara acest exercitiu obligatoriu de regenerare si  perpetuare, riscul pentru dreapta, dominata de gerontocratul PNL, este de prabusire, ca o dinastie fara mostenitori.

Nu este de mirare unilateralismul PNL. Nici sursa acestui unilateralism nu e necunoscuta. Trumpismul si globalismul il alimenteaza. Numai ca goana PNL dupa avantaje unilateraliste imediate va face nu numai ca acesta sa piarda mizele mari, care sunt pe termen lung, dar si sa puna in pericol viitorul celorlalte partide de pe esichierul dreptei. PNL confirma inca o data ca unilateralismul nu are parteneri si aliati, de care nu-i pasa. PNL-ului nu-i pasa decat de sine, intruchipand un egoism exacerbat, unipartinic. Aceasta infectie politica distrugatoare a dreptei, de egoism unipartinic, isi are sursa ideologica in Grupul pentru Dialog Social (GDS), care la randu-i este animat prin fire care duc catre interese straine. Pe aceeasi filiera ii vine si finantarea.       

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: