Scrisoare despre consolidarea alternativei natiocrate

Adrian Nastase/ Foto: Digi24

Mon cher Ghita Bizonu’, o tara fara alternativa nu are viitor. Regimul Iohannis nu are alternativa. Aceasta stare fara iesire este o oportunitate cautata de orice criza. Ori, daca vrem sa ne aducem aminte de un trecut de dictatura si saracie, este “unica alternativa”. Consecintele pe termen lung vor fi aceleasi, cand democratia si cresterea, readuse de social-democratii originari si autentici, vor fi in totalitate risipite de noul val unilateralist, adus la Cotroceni de liberalul pro-globalist Klaus Iohannis (v. si premiul eurofederalist Kalergi care i-a fost acordat prozelitului Iohannis, aflat in contradictie cu spiritul national).

Conferinta la Fundatia Europeana Titulescu (FET): The Current Situation of Japanese Politics and Economy/ Arhiva Adrian Nastase

Dar in toti anii din urma alternativa a existat in mentalul national. Nimeni altcineva nu ar putea sa o intruchipeze mai bine decat cineva care a denuntat sistematic indepartarea de interesele romanilor si care a fost persecutat si chiar reprimat cu recluziunea pentru anii de rectitudine politica si morala. Aceste lucruri au fost inregistrate de natiune, pentru care timpul deschiderii registrului este foarte aproape. Merita doar sa iti aduc mai la vedere ca disocierea omului politic Adrian Nastase este de lideri, nu de masa PSD. Acest fapt este de altfel transant subliniat in reactia sa potrivit careia “Nu vreau să mai rămân prizonier unei perceptii gresite despre relatia mea cu liderii actuali ai PSD.” De unde speculatia ca “nu se face asa” sau ca ar fi un semn de “slabiciune”?

Lansare de carte la FET: „ZUKUNFTSORT: EUROPA” (Viitorul Europei)

Zau, musiu Ghita Bizonu’, n-ar fi mai bine sa nu ne mai duci pe varfurile inalte ale speculatiei politicianiste, ca doar nu suntem nici alpinisti de Himalaya, nici capre negre de Carpati?! Si sa cobori matale mai la firul ierbii, unde este poporul, pentru care trebuie sa consolidam alternativa care exista si il reprezinta? Dialogul peripatetic pe care il comentam are virtutile de a alimenta cu energie si de a stimula gandirea. L-am experimentat si eu candva. Nu-mi prea placea sa stau intepenit in asimetria care ti-o afera o catedra sau o tribuna. Peripatetismul imi raspundea uneori si nevoii de incluziune.

Lansare de carte la FET: „Fața nevăzută a agresorului. Pactul Ribbentrop-Molotov și urmările lui pentru România”

Hai s-o dam pe fata si sa recunoastem ca liderii din PSD, cat si cei din PNL, de dupa 2005, au fost ca niste buldogi cu boturile perfect reci, adulmecatoare omnivore de prada, in care atat adversarii cat si membrii si simpatizantii de partid intrau de-a valma. Acesti tipi de lideri nu erau oameni mari, de care natiunea are nevoie si in care plasamentele ei rodesc cel mai bine. Nu zic ca unele lucruri rele de care a avut parte fostul premier si fostul sef de partid nu s-au datorat spiritului sau consecvent democratic. Dar democratia este mai devreme sau mai tarziu victorioasa si compensatoare, pentru care merita sa lupti si sa te sacrifici. Romanii nationali nu vor merge niciodata impotriva constitutiei, care este sacrosancta pentru democratie. Adrian Nastase are gena de incoruptibil, nu s-a lasat cumparat de establishment, asa cum au facut alti lideri PSD si PNL. Dimpotriva, viata sa din ultimul deceniu si jumatate a fost dedicata unui efort neintrerupt de convingere asupra nocivitatii statu quo-ului sistemic, de dreapta.

Adrian Nastase: „România după Malta. 875 de zile la Externe”

Ce poate fi mai respingator din partea iohannismului decat bresele in constitutie si tentativele de eliberare de orice control parlamentar. Insa terenul executiv pe care merge Iohannis este seismic. Executivul care nu gaseste calea spre popor si spre reprezentantii sai din parlament este pierdut. Cine este legat exclusiv de instrumentele executive ale puterii nu se poate mentine timp indelungat in nicio pozitie. Adrian Nastase a avut un contact regulat cu elita si poporul, prin expuneri si actiuni politice si culturale itinerante, teritoriale. FET este un exemplu. Altele sunt cu partea studioasa a tinerilor, pe tematici universitare de drept international si relatii internationale, cat si cu personalitati si think-tank-uri internationale, in special din Est, neaservit Globalismului. Uneori am impresia ca ideile si discursurile politice ale lui Klaus Iohannis nu-i apartin, ca sunt scrise sau inspirate de ambasade globaliste. Alteori observ la el o tulburare energetica unilateralista, indreptata impotriva multilateralismului si democratiei, de parca ar fi energizat de un doctor “Morell”. Lucrurile astea nu sunt sanatoase pentru democratie si pentru natiune. Nu-ti mai spun, dragul meu Ghita Bizonu’, ca uneori, dupa ce a venit cu sepcuta aia de la Washington, Iohannis imi pare un fel de Hacha, lider succesor proglobalist al presedintelui antiglobalist Benes, la conducerea Cehiei, dupa acordul de la Munchen, un Hacha caruia Berlinul ii dictase ce sa declare poporului si pe care doctorul Theodor Morell il injectase corespunzator.

Kuzmin și Năstase la Ambasada Rusiei: Dezvelirea busturilor Nicolae Titulescu si Maxim Litvinov

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: