Boris Johnson, infectat cu coronavirus: Pedeapsa nepasarii sau se da lovit? Cine va face diferenta

Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv la covid-19

Seful Executivului de la Londra, Boris Johnson, a anuntat, vineri, simptome si testare pozitiva la coronavirus. El a declarat ca a intrat in autoizolare si va continua sa conduca lupta guvernului cu pandemia. Infectarea premierului britanic suscita comentarii contradictorii. Este o pedepsa pentru nepasare sau se da lovit?

Prima supozitie se intemeiaza pe reactia institutionala slaba a premierului, care a fost in contratempo cu cele europene. Pe o sfidare inexplicabila a coronavirusului, ca si cand ar fi mizat pe o garantie de imunitate a UK. Atitudinea sa de non-combat cu coronavirusul e cu atat mai condamnabila cu cat pandemia nu are frontiere, iar epicentrul ei a migrat din China in Europa. Masurile intarziate si superficiale pe care le-a luat de curand au fost sub presiunea protestelor populatiei britanice.

A doua sursa de interpretare are mai multe premise. O explicatie pentru strapungerea cordoanelor sanitare din jurul guvernului britanic este dificil de argumentat. Pe de alta parte, infectarea persoanei care este cel mai bine pazita epidemiologic poate insemna ca situatia infectarii cu covid-19 este mult mai grava decat o arata statisticile guvernului.

De neignorat nu este nici probabilitatea ca Boris Johnson sa se dea lovit. Exista o proportie foarte mare a banuielilor de concepere si diseminare a virusului. Un spatiu geopolitic imun atrage atentia.

De mimare sunt suspectate si SUA. Dar viralitatea intr-o colonie nu surprinde pe nimeni. Nici testarea globalista de virusi si antidoturi, pe civili si militari. Doar Israel este locul unde pandemiile nu se reproduc niciodata.

Exista insa un indiciu infailibil care va face diferenta intre cele doua tipuri contradictorii de interpretari. Daca premierul britanic nu joaca un rol de mascarada si a fost real infectat cu coronavirus, guvernul monarhic va inchide total regatul.

PS/NB: Starea de sanatate a liderilor executivi este atent urmarita de opozitie, electorat si international. Cutuma si constitutia, in cazul tarilor democratice, cer ca liderul sa fie sanatos. E o garantie de securitate psihica si fizica a deciziei supreme. Cand evolutia este diferita, liderului i se cere sa demisioneze.

Pana acum, doar premierul Boris Johnson se confrunta cu aceasta speta. Cel putin, teoretic. Practic, nu se stie care ii va fi cursul politic. Ar putea sa-si piarda functia si, o data cu aceasta, cauza din dosarul Brexit. Doar despre presedintele brazilian s-a spus ca ar fi infectat cu coronavirus. Dar Bolsonaro a negat categoric.

Mai vulnerabil la covid-19 este presedintele american Donald Trump. Il expun varsta inaintata si explozia virusala din SUA, care devin al treilea epicentru al pandemiei. Dar Trump, impreuna cu grupul sustinatorilor sai politici si financiari, isi deschide neabatut drumul spre al doilea mandat la Casa Alba.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: