Cine incalca regulile contra covid-19 este intre linii: Noaptea pe strazi umbla coronavirusii si infractorii

Razboi global impotriva pandemiei de coronavirus

Este absurd, si in consecinta condamnabil rational, ca razboiul popular impotriva pandemiei coronavirus sa fie subminat de un razboi interpartinic. Mai ales ca victoria anticoronavirus nu are alternativa. Izbanda acestei unice alternative necesita o incordare maxima a intregii natiuni. Exceptie nu trebuie sa faca nicio celula a tesutului social. In ultima instanta, denominatiile de politic, economic, sanitar, scolar, juridic etc. nu sunt altceva decat denumiri ale unor grupuri de celule specializate ale aceluiasi corp national. Ele indeplinesc functii vitale si interschimbabile. De aceea salut armistitiul politic pe durata situatiei de urgenta, propus de formatiunea politica PLUS, ca partidele sa abandoneze temporar logica de competitie. Sa se dedice, cooperativ si complementar, dupa puterile fiecaruia, campaniei de implementare activa si totala a legilor si regulilor privind urgenta.

Am vazut ce s-a intamplat in China, unde numai cultura unitatii si solidaritatii in jurul normei si urgentei de supravietuire a readus, cu mari eforturi si sacrificii, controlul asupra crizei coronavirus. Urmarim cu sufletul la gura cronicile negre privind razboiul biologic dus de coronavirus impotriva unor natiuni surori europene. Adevarate crime in masa, savarsite de un criminal in serie invizibil. In fata acestor evidente de cosmar, care se apropie amenintator daca nu le punem barierele numite reguli si respectarea lor, este stupid si sinucigas sa credem ca noua nu ni se poate intampla ceea ce se intampla altora. Regulile, care sunt o parte din aceste bariere, le avem. In opinia mea, aceste reguli, materializate in starea de urgenta si ordonantele militare, sunt dintre cele mai adecvate si oportune. Cel putin, comparativ cu ce se intampla la americani, unde nu exista stare de urgenta si carantinari de securitate medicala. Acolo, totul pare un joc alba-neagra, cu complicitati si evaziuni sanitare, pentru profituri economice cu costuri in vieti americane.

Presedintele Klaus Iohannis: Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă; cine nu se conformează va fi amendat

Dar avem nevoie si de al doilea sistem de bariere, care este si cel mai puternic, reprezentat de respectarea generala si in totalitate a regulilor privind impiedicarea raspandirii coronavirusilor. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este „absolut necesar” ca toată lumea să respecte legislaţia în contextul epidemiei cu noul coronavirus. El a subliniat ca cei care „nu înţeleg sau care se fac că nu înţeleg” vor fi amendaţi. Dar de la primul la ultimul cetatean  e cale lunga, in care trebuie sa intervina si verigi informale de implementare, in afara celor formale. Ma intreb, oare constiinta civica a urgentei nu are nimic de spus sau facut? Nu ar fi nevoie si de niste comitete civile de cartier, care sa contribuie la lamurirea si indrumarea oamenilor sa stea in casa, pentru a nu se pune pe ei insisi in pericol sau pentru a nu-i expune pe altii? In acest razboi pandemic este ca in cel militar, in care populatia sta in adaposturi de aparare civila, in case in cazul de fata, si cei cu atributii combatante sunt in prima linie, actual medicii si asistentele medicale, politistii si militarii. Cine umbla ziua pe strada in afara intervalelor orare si a situatiilor motivate, specificate in ordonantele militare, se face vinovat de un comportament ilicit si risca un tratament sanctionatoriu, de contravenient la normele de securitate sanitara. In schimb, interdictiile de circulatie in intervalul orar 22:00 – 06:000 au forta de coercitie penala. Noaptea pe strazi umbla coronavirusii si infractorii. Intr-un fel, cine incalca interdictiile sanitare de circulatie pe timpul noptii se afla intre linii. Ca cei care incalcau regulile de camuflare pe timpul noptii in vreme de razboi, devenind un pericol de securitate colectiva. Ei fie ca atrageau distrugerea blocului sau casei in care locuiau de catre bombele si proiectilele inamicilor, fie lampa le era stinsa de un glont al patrulelor de aparare civila.              

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: