Diplomatie catastrofala: Autosuspendare din OMS!

Catastrofalul diplomat Pompeo: SUA, autosuspendare din OMS

Perspectiva, anuntata de secretarul de stat american Mike Pompeo, ca Statele Unite sa nu-si mai reia vreodata finantarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) ar putea primi un raspuns neasteptat. Pentru Natiunile Unite, a devenit de mult timp evident ca banii “blestemati” americani sunt principalii agenti ai coruptiei internationale si modelarii globale potrivit intereselor Casei Albe. Din aceasta strategie, care suprapozitioneaza necompetitiv Globalismul deasupra Natiunilor, fac parte si suspendarea finantarii OMS, cerinta de “restructurare” a acesteia dupa chipul si asemanarea unilateralistilor si amenintarea ca acestia chiar să lucreze la crearea unei alternative la organismul ONU.  

Daca SUA nu-si mai platesc cotizatia la OMS, de ce s-ar mai bucura de statutul de membre ale acesteia si de beneficiile aferente in relationarea cu marile companii farma, de pe piata internationala a vaccinurilor si medicamentelor? Pentru acest tip special de piata, care este strans legata de securitatea medicala, regulile, certificarile si recomandarile OMS au roluri facilitatoare si functionale, iar calitatea de membru la aceasta organizatie este ca o carte de vizita prestigioasa sau o garantie credibila. Cine s-ar incumeta sa cumpere vaccinuri si medicamente de la cineva care e in afara cadrului convenit si regulilor de expertiza ale OMS?!

In urma cu cateva zile, a fost anuntat un acord fără precedent în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Sase giganți farma de pe piața produselor din plasma vor dezvolta împreună un posibil tratament, fără branding. Printre ei se afla si reprezentanti ai SUA. Insa amenintarile lui Pompeo, care numai diplomatie nu se numesc, prin deserviciul care il fac, pot exclude farma americana din acest acord sau din altele viitoare. In materie epidemiologica si de sanatate, producatorii farma nu se pot expune riscului de a se asocia in afara mediului OMS. Pericolele sunt enorme pentru sanatatea publica din tarilor lor si din lume. Suspendarea finantarii in plina pandemie si posibila subminare prin paralelism la adresa OMS sunt similare cu autosuspendarea sau autoexluderea SUA din aceasta organizatie pansanitara.      

https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/04/24/secretarul-de-stat-american-mike-pompeo-avertizeaza-ca-sua-ar-putea-sa-inceteze-definitiv-finantarea-acordata-oms–492540

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: