De la Star Wars la Starlink: Ca si presedintele Ronald Reagan, presedintele Donald Trump este “mort” dupa efectele spatiale speciale. Tot o cacialma?

Satelitii Starlink/ Foto: Facebook

Initiativa de Aparare Strategica (SDI, 1983) a presedintelui american Ronald Reagan, precedata de creatia filmica Star Wars (George Lucas, 1977), care a inspirat-o, s-a dovedit o cacialma a Razboiului Rece. O fantasmagorie precum celebra franciza. La fel ca si cea a aselenizarii (1969), din timpul predecesorului sau, Richard Nixon.

Mai aproape de zilele noastre, un alt sef al Casei Albe, Barack Obama, mult prea ocupat cu razboaiele sale teroriste, s-a multumit cu o incercare de impresionare mai modesta, livrand consumului public o serie de fotografii spectaculoase cu planeta pitica Pluto.

A venit randul actualului presedinte american, Donald Trump, care pentru “incalzire” ne-a agitat cu survolul de catre Sonda New Horizons a celui mai indepartat obiect ceresc (asteroid), botezat ca Ultima Thule, nume la care dupa un an si ceva s-a renuntat, cand s-a aflat ca are conotatii naziste!

De ultima ora, administratia Trump ne-a taiat respiratia cu sateliţii Starlink din proiectul SpaceX, detinut de rasfatatul globalist Elon Musk, impaunat cu brandul Tesla, al celebrului inventator sarb Nicola Tesla. Satelitii Starlink, care orbitează la o înălţime de circa 550 de kilometri, au fost vazuti sâmbătă noaptea pe cerul României.

Scopul declarat al acestor sateliti e de a oferi acces la servicii de internet. In afara de efectul spectacular pe care il ofera imaginile inedite ale “constelatiei” celor 417 sateliţi (pana in prezent) ai Starlink, si al nelipsitelor misiuni de spionare, nu se stie cu exactitate care ii este utilitatea spatiala. Valoarea estimata a proiectului pilot Starlink este de circa 10 miliarde de dolari.

Cert este ca subconstientul globalistilor este un depozit pentru idei, dorințe sau sugestii inacceptabile social, amintiri traumatizante și emoții dureroase scoase la suprafață prin mecanismul represiunii psihologice (Freud). Intre acestea se afla si obsesia de a insela prin impresionare, dovezi pe care Trump le ofera cotidian.

De aceea nu e de mirare ca si Trump e “mort” dupa efecte stelare speciale. Dar, ca si la Reagan, ele sunt gonflari de infricosare. Pentru a impune perceptia de „Dumnezeu” atotputernic, rau si razbunator, in fata caruia sa te simti neinsemnat, neputincios si supus. Dincolo de aceasta fatosenie sunt contraziceri mai multe decat te-ai astepta. Tupeul si spectacolul pe care il ofera mintii fac diferenta.

Imagine cu sateliţii Starlink, văzuţi din Bucureşti

https://economie.hotnews.ro/stiri-it-23928082-satelitii-starlink-din-proiectul-spacex-lansat-elon-musk-vizibili-cerul-romaniei.htm      

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: