O discutie geopolitica: Mai tare ca vodca si whiskyul!

Popoare migratoare care au trecut și prin spatiul carpato-danubiano-pontic/ Wikipedia

Bizonas, cred ca ai folosit toiul mare, de mai multe ori, de n-ai inteles din prima ca Mihail (orig. gr.) si Constantin (orig. lat.), transformate ecleziastic in Metodie si Chiril, au fost rusi dupa mama. Mamele, dupa cum bine stii, in afara de viata le mai dau copiilor lor si limba materna, care in zona lingvistica din cortex are cea mai buna aspectare, indiferent de cat de poliglote le vor deveni progeniturile.

Sper ca la a doua citire si cu capul mai limpede sa intelegi ca de fapt rusii si-au construit alfabetul pe jumatate, cu inteligenta ruseasca, materializata in genele lui Mihail, alias Metodie, si Constantin, alias Chiril. Nu spunem, azi, ca o natiune ii cuprinde si pe cei din diaspora, oriunde s-ar afla?! Ori si aici se foloseste dublul standard si numai unii au voie sa vorbeasca despre “samanta” neamului lor, reprezentata de imigrantii acestuia de pretutindeni?!

Eu nu am facut decat sa relev un fapt istoric, nu pe bani sau altceva, la varsta mea am consumuri mult reduse, nu ma mai tin curelele, ca atunci cand beam votca sau whisky de ramaneam lat si cand ma sculam o luam de la capat! Ia revino tu la o mai dreapta masura!

Apoi, tu uiti un alt lucru fundamental in privinta la cat de “latini” ne considerau globalistii, care au avut o reprezentare influenta printre europeni. Asta, ca sa facem si o diferenta intre globalisti si occidentali. Anume, ca Italia a cerut Dictatul de la Viena, iar Hitler si-a rezervat “Acordul” de la Munchen, privind dezmembrarea Cehoslovaciei. A fost o impartire de roluri, dar, desigur, Ducele a fost un dobitoc, de s-a lasat prins in mrejele Fuhrerului. Acesta din urma doar pe doi oameni ii lauda, pe Mussolini si pe Antonescu, pentru a-i atrage si tine in jocul lui geopolitic.

Dar ce-ti vorbesc eu tie de geopolitica, despre ale carei fineturi, cu deplasari de mase mari de populatii, v. si azi prin imigratie ilegala, ori cu colonizari in Orientul Mijlociu, observ ca habar nu ai! Populatiille migratoare care ne-au marcat au venit din Est, cu unele ramificatii pana, hat, la chinezi.

Cei care s-au asezat in Panonia au trecut peste noi, cand s-ar fi putut opri aici, dislocandu-ne, daca am fi avut o alta origine decat estica. A sustine mortis ca apartinem de vestici, cand migratiile peste noi nu au venit din vest, ca suntem o insula vestica intr-o mare estica este nu numai un neadevar, dar si un fapt politic care nu ne ajuta. Chiar nu vedem ca starnim in mod gratuit ostilitati circulare?! E aiurea rau de tot sa repetam un lucru care nu exista!

Sa nu confundam limba administratiei romane cu originea etnica a poporului din spatiul carpato-danubiano-pontic. Dacii nu si-au schimbat originea prin utilizarea limbii unor cuceritori vremelnici, care s-au retras din Dacia. Sedimentarile etnogenetice dacice au venit din migratiile masive, nu din cateva legiuni romane temporare. Soldatii romani de abia asteptau sa se reintoarca, ceea ce au si facut cand au primit ordinul de retragere. Dupa lasarea la vatra, ei primeau pamant si calitatea de cetatean al Romei, bunul cel mai ravnit. Nici nu ar fi vrut sa ramana in afara imperiului, nici nu ar fi fost lasati. La retragere, cam asta era reactia: isi faceau urgent calabalacul si tot urgent inapoi! Ideea ca suntem estici nu numai prin geografie, ci si prin origine are foarte mult sens. Chiar si ideea de dupa revolutie, a unui istoric, ca ne-am trage din cumani, tot la estici duce (cumanii erau asiatici). Daca uneori politica ne mai imbrobodeste, istoria nu se lasa imbrobodita niciodata. Asa ca, amigo, la prima intalnire, sa te revansezi cu primul rand. Vodca sau whisky, nu conteaza!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: