Sfarsitul stereotipului pagubos al distantarii de geografia apartenentei, pe motive ale trecutului: A venit vremea ca din istoria relatiilor cu vecinii sa luam ce ne-a apropiat. E o porunca din viitor

M-da, daca trei sferturi din PSD se distanteaza de ciuma rosie, care e in galerie cu alte ciumi (bruna, galbena etc, nu stiu corona ce culoare o fi avand), e un indiciu serios de atitudine, care ar putea lua si o forma politico-organizatorica.

Ma uit si la tablou: sa fie printre caciulari vreun strabun de-al lui Iohannis?! Dupa cate imi dau seama dupa steagul cel mare, stefanesc, si confluenta raurilor, e o batalie impotriva turbanelor, dusa de o coalitie moldo-maghiaro-polona, cum pare sa sugereze contextul strategic, care mi se pare ca ar coincide cu unul istoric, celebru (1476, Vaslui/Podul Inalt).

La intrebarea dinainte, raspunsul meu este: „Exclus!”. Episodul electoral-cotrocenist „tinutul secuiesc”, prin care iohannismul cauta dusmani printre conlocuitori, e fluierat de istorie. Cu vecinii de la vest am avut si momente de unitate si lupta comuna, sub semnul crucii. Poate a venit vremea ca din istoria relatiilor cu vecinii sa luam ce ne-a apropiat, in momente de primejdie comuna. Un lucru valabil si pentru vecinii nostri geopolitici mai de la Est.

Se pare că 75% din PSD sunt de acord cu utilizarea formulei „ciuma rosie”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: