Asasinat geo/politic, ca sa nu fie pace in Ucraina? Un indiciu puternic: Modus operandi inconfundabil

Nu vor pace in Ucraina: Un parlamentar ucrainean a fost găsit împuşcat în cap în biroul său

Un parlamentar ucrainean, Valerii Davidenko, a fost găsit, sâmbătă, împuşcat in cap, in toaleta biroului său. La funesta stire, gandul mi-a zburat instantaneu la asasinarea lui Ioan Petru Culianu, filosof roman de istoria religiilor. Discipolul savantului Mircea Eliade a fost omorat, in 1991, tot la o toaleta, in Universitatea din Chicago, orasul gangsterului Al Capone si al ex-presedintelui Obama.

Poporul „ales” nu suporta competitia mondiala libera si cinstita: Ambsadorul Chinei in Israel, Du Wei, „gasit” mort in resedinta sa din Tel Aviv (2020)

WC-urile au fost locuri in care au fost comise multe crime politice sau gangsteresti, oferind ascunzatori de panda si atac si devenind un fel de peceti ale unui modus operandi inconfundabil. Ca parlamentarul ucrainean a fost asasinat nu este nicio indoiala. Faptul ca a fost “gasit” la toaleta, fara arma si fara sa fi fost auzita impuscatura, exclud din capul locului varianta “sinuciderii”. Nu e un loc si un mod la care un om politic sa recurga pentru gesturi fatale.

Sa nu fie pace in Siria: Ambsadorul Rusiei in Turcia, Andrei Karlov, impuscat mortal (2016)

E foarte posibil ca asasinatul nici sa nu fi fost comis din motive privind persoana fizica a victimei, ci sa fi vizat simbolistica politica pe care acesta o reprezenta. Poate si pentru ca topografia are vulnerabilitati care au permis crima si ca autorul sa ramana necunoscut. Contextul geopolitic ar putea sa nu fie nici el neutru. Presedintele ucrainean Volodomir Zelensky a declarat in urma cu cateva zile ca este pregatit de negocieri directe cu presedintele rus Vladimir Putin, fara sa renunte la formatul Normandia, care include Franta, Germania, Ucraina si Rusia. Asasinarea recenta a unui ambasador chinez si, mai de mult, a unui ambasador rus, pot fi si indicii despre intrigi si interferente geopolitice non-slave in razboiul civil din estul ucrainean, pentru a impiedica pacea in aceasta tara. Nicio ipoteza sau pista de cercetare nu trebuie ab initio exclusa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: