Pâș-pâș şi târâș-târâș: Strategii discrete de revenire la vechea circulaţie globalistă, dinaintea pandemiei

Globalistii s-au umplut de tot oprobriul mondial in urma provocarii pandemiei de coronavirus. In plus, le-a venit pe cap si o reactie neasteptata, inchiderea circulatiei globaliste, care le-a adus scaderi uriase de profit. Circulatia si profitul, ambele fara frontiere, sunt legi existentiale ale globalismului. Teoretic, globalismul ar trebui sa se fi lecuit de malpraxisul geopolitic denumit pandemie. Practic, ramane de vazut, dar mai degraba sperantele sunt slabe, atat timp cat le subzista ideologia rasista a “leadershipului mondial”.

Fara indoiala ca globalismul nu se va impaca cu actuala restrictionare a circulatiei internationale, impuse de masurile sanitare ale natiunilor, impotriva infectarii si raspandirii coronavirusului. Desi, toate semnalele medicale, epidemiologice sunt ca pandemia ar putea deveni sezoniera, anualizata, daca nu se va abandona vechea circulatie globalista. Va fi interesant de urmarit ce strategii vor aplica globalistii pentru a reveni la circulatia mondiala nerestrictionata, fara frontiere, de dinaintea pandemiei.

In sensul revenirii la dependenta de circulatia globalista, care va reproduce si riscurile epidemiologice globale, unele strategii discrete au inceput sa-si faca simtita prezenta. Trump a convocat la Casa Alba un summit G7 cu prezenta fizica a liderilor, ceea ce ar rupe bariera epidemiologica transatlantica. Cererile sau ofertele SUA de ajutoare pentru combaterea epidemiei au acelasi substrat, de strategie discreta a reluarii circulatiei globaliste. Ingenioase mi se par tentativele Israelului, care pâș-pâș si târâș-târâș duc in aceeasi directie cu SUA.  O aeronavă a Israelului a aterizat, duminica, la Istanbul, de unde a incarcat în jur de 24 de tone de ajutoare sanitare anticoronavirus destinate SUA. Cu acest prilej, israelienii au cerut autorităţilor turce permisiunea de a “relua” zborurile “regulate”. Si mai surprinzator este ca Israel a decis sa participe pentru prima dată la Turul Franţei, care are programate 42 de curse în 4 luni. Echipa de ciclism Israel SN va relua competiţiile odată cu Turul Sibiu, începând cu 2 iulie, înainte de a reveni în circuitul World Tour, în august. O data cu circulatia sportului, va fi reluata si cea militara. Nu de la o olimpiada militara a pornit pandemia?!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: