Va urma un covid-20 “polonez”?

Risc de covid-20 „polonez”: In Polonia, 6.000 de militari polonezi şi americani vor participa în iunie la exerciţii comune.

Aflu, cu nedumerire si ingrijorare, ca circa 6.000 de militari polonezi şi americani vor desfasura manevre comune, intre 5-19 iunie, pe teritoriul Poloniei. Atat de curand se repeta episodul care a suscitat banuieli ca americanii participanti la jocurile de la Wuhan ar fi provocat infectarea cu coronavirus?! Ori Polonia este veriga slaba a lantului sanitar?

Indiferent daca virusul a fost “american” sau “chinez”, era de asteptat ca o lunga perioada sa nu se mai repete un context participativ transatlantic, pentru a preveni noi sensibilitati si a le face uitate cat mai repede pe cele vechi, legate de covid-19. Mai ales ca suntem in marja pandemiei, dupa care va urma o necesara convalescenta, reparatorie si preventiva.

Daca ne-am fript o data, sa nu exageram sufland inutil in iaurt. Dar o minima prudenta epidemiologica se impune, pentru a nu mai face posibila intoarcerea pandemiei coronavirus sau nasterea alteia noi. In urma exercitiile militare polono-americane, cu masive interactiuni umane si agresari ale mediului, prin senilari blindate si carbogazari aviatice, ar putea sa apara un covid-20 “polonez”. Nimeni nu poate garanta ca nu se va intampla. Istoricul chinez si/sau american al pandemiei de coronavirus este un precedent fierbinte. Daca nu s-a invatat nimic din el, se va repeta, inca inainte ca recentul precedent sa se raceasca.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2020/05/26/aparare-6-000-de-militari-polonezi-si-americani-vor-participa-in-iunie-la-exercitii-comune-in-polonia–511962

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: