Dispret fata de sanatatea Lumii: Un summit G7 “in persoana” in focarul pandemiei ar fi iresponsabil. Un nou coronaciclu se va apropia accelerat si inevitabil

Donald Trump a cerut prezenta fizica la summitul G7 din SUA

Propunerea intempestiva a presedintelui american Donald Trump ca summitul anual al G7, panificat in SUA, sa se desfasoare “in persoana”, este total iresponsabila. O astfel de reuniune internationala in focarul pandemiei de coronavirus, prin aducerea deliberata de delegatii straine la Washington, comporta riscuri cvasicriminale pentru sanatatea Lumii.

Pandemia continua sa faca victime mondiale. Nu exista inca un vaccin anticoronavirus testat si omologat de OMS. Mai mult, SUA au iesit de sub incidenta procedurilor de prevenire, verificare si garantare antiepidemice ale OMS. O solutie incerta in aceasta privinta face ca imunizarea la coronavirus sa mai astepte. Chiar si estimarile cele mai optimiste nu dau sanse aparitiei unui vaccin in mai putin de un an. Un summit G7 cu prezenta va amorsa un nou ciclu coronavirus, care se va apropia accelerat si inevitabil.

Angela Merkel a refuzat invitaţia lui Donald Trump de a participa ”în persoană” la summitul G7 din SUA

In aceste circumstante si perspective epidemiologice deloc incurajatoare, este imperativ ca summitul G7 sa se desfasoare prin videoconferinta, organizata de SUA. Cancelarul federal german Angela Merkel, de formaţie om de ştiinţă, a refuzat, vineri, politicos si motivat sanitar, invitaţia lui Donald Trump de a participa fizic la preconizatul summit al G7 în SUA, la sfarsitul lunii iunie. “La ora actuală, luând în considerare întreaga situaţie pandemică, Angela Merkel nu poate accepta o participare personală, o deplasare la Washington”, a transmis un purtator de cuvant. El a dat asigurari ca Merkel va monitoriza evolutia pandemiei. Cancelarul federal german este primul dintre liderii G7 (Japonia, Canada, Regatul Unit, Franţa, Germania, Italia) care a refuzat această invitaţie.

Premierul britanic susţine propunerea preşedintelui american de a organiza summitul G7 „în persoană”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: