Ţara perfecţiunii umane

Cateva puncte de vedere. O iau in ordinea inversa:

1/ Asa-zisa pata de culoare s-ar putea sa nu existe in realitate, ci doar in imaginatie. Dupa 1989, cand la pachet cu revolutia a venit si distrugerea industriei nationale, inginerii, specialistii prin definitie cei mai creativi tehnic si tehnologic, n-au mai avut cautare in Romania. Multi ingineri s-au trezit peste noapte someri, fara nicio perspectiva de angajare. Nemaiexistand industrie, nu mai erau locuri de munca pentru ei. Am intalnit ingineri care pentru a supravietui au facut cele mai nepotrivite munci. Acel “manager de saloane de frumusete” ar putea sa fie unul dintre inginerii de aviatie sau profiluri conexe, iar cancanul din presa pe acest subiect sa fi fost doar pentru chibiteala si rating.

2/ “Vă las pe voi (…).” Mi-e teama ca daca aveti atata lipsa de consideratie pentru cititori, nu prea s-a meritat osteneala de a scrie pentru ei un articol atat de doct.

3/ Eee, pai cine e fraier sa recunoasca fraudarile la examene?! Noroc cu “salubritatea” numita mass-media! Dar daca certificatul de operator aerian a fost retras, e limpede ca autoritatea din bransa a constatat nereguli pentru care a meritat sanctiunea de retragere.

4/ O spun franc: comparatia cu pakistanezii nu tine! Si in general, evenimentele singulare sau foarte rare nu se preteaza la generalizari. Pai ce, nava aia miltara a Pentagonului, pe care, duminica, s-au produs explozii accidentale si incendii spectaculoase,  soldate cu 21 de raniti, intra in categoria “overconfidence”, la care va referiti?!

5/ Aveti dreptate, e loc de mai multa disciplina si rigoare privind eliberarea brevetelor de zbor, efectuarea de teste de acces la mansa la fiecare cursa, procedurile pe situatii etc. In privinta celor care au pus “frana de mana” la rotile de rulare pe pista la aterizarea avionului, cred ca e nu numai indisciplina, ci si multa prostie. Insa raportul de ancheta atat de laborios si faptul ca a fost facut public, fara inhibitii de imagine, sunt mult de apreciat si, de fapt, reprezinta un impuls spre perfectionare si reducere a erorilor umane.

“Romania erorii umane”! Hmm… Frumos titlu, n-am ce zice. Dar, ca de final, as avea o rugaminte. Pentru ca sa nu fiti suspectat de gretoasa tendentiozitate, poate chiar de odioasa politica de culpabilizare, dar si pentru ca sa ma luminati, imi puteti da cel putin un exemplu concret de mirifica “Tara a perfectiunii umane”?!     

https://www.contributors.ro/romania-erorii-umane/?unapproved=417279&moderation-hash=0cdccdcdd409dc4f2f637c96c5f0cecd             

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: