Militarizarea diplomatiei globaliste: Un „Guderian” al razboaielor din Golf, ambasadorul SUA in Germania?

SUA: Preşedintele Trump anunţă intenţia de a numi un colonel în retragere ca ambasador în Germania.

Preşedintele american Donald Trump şi-a facut cunoscuta, luni, intenţia de a-l numi pe Douglas Macgregor, colonel de armata în retragere, în funcţia de ambasador al SUA în Germania. Anuntul a starnit controverse. Militaria nu a rezonat niciodata cu diplomatia. Cine are capacitatea constrangerii, proprie militarilor, nu are preocuparea convingerii, un rol al diplomatilor. Numirea lui Macgregor e mai mai mult un act militar decat diplomatic.

Insa si mai multe dispute starnesc trecutul militar de expansionist si ideologia politica globalista ale celui care va fi succesorul lui Richard Grenell in scaunul de ambasador la Berlin. Macgregor este perceput ca un “Guderian” al războaielor si bătăliilor petrolului purtate de SUA in Golful Persic. Guderian a fost general și teoretician militar al Germaniei Naziste în timpul celui de-al doilea război mondial, specialist în tancuri. Panzerele au fost construite și au luptat conform lucrărilor lui, dintre care cea mai cunoscută este Achtung – Panzer! Mcgregor s-a remarcat in bataliile de tancuri din razboiul din Golf, impotriva Irakului (1990/1991), cele mai mari si mai violente de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Irakul a pierdut peste 3.000 de tancuri și peste 2.000 de vehicule de luptă în aceste lupte.

Forte terestre americane/ Foto: Armata SUA.

Ramane de vazut cum va reactiona Berlinul la nominalizarea ca ambasador american a colonelului globalist in retragere Mcgregor, asociat cu generalul german nazist Guderian. Un spatiu larg de interpretare il ofera si repoziţionarea forţelor SUA din Europa, care va fi anuntată în următoarele zile. In esenta, repozitionarea europeana a fortelor americane va fi o suita de manevre terestre, in care Mcgregor este specialist. Potrivit Casei Albe, viitorul sau ambasador in Germania este „recunoscut ca expert în proiectarea forţelor şi în strategie pe scară largă”. Numirea lui Mcgregor pare sa fie la pachet cu repozitionarea, care foarte probabil se va afla sub bagheta lui, de strateg in operatiuni militare terestre. El a publicat Breaking the Phalanx, vizand reforma radicala a armatei terestre americane. Mcgregor e vazut ca un alter ego al lui Trump, fiind descris drept contondent si arogant. Toate aceste indicii fac diferenta intre aparentele „defensive” si intentiile agresoare ale Statelor Unite ale Americii.

Repoziţionarea forţelor SUA din Europa va fi cunoscută în următoarele zile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: