Moscheizarile turcesti ale Bisericilor continua: Un model inspirator pentru Natiuni. Trecerea la nivelul urmator va fi extinsa si va avea ca tinte Sinagogile

O noua moscheizare, in Istanbul: Biserica Sfântul Mântuitor din Chora

Un nou act al Turciei de nationalizare religioasa s-a adaugat precedentului de moscheizare turceasca a Bazilicii Sfanta Sofia. El a consolidat astfel precedentul, transformandu-l in regula. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a emis un decret prezidential, vineri, privind transformarea in Moschee a Bisericii Sfântul Mântuitor din Chora. Aceasta Biserica e un monument medieval bizantin din Istanbulul de vest, care pana la moscheizare a avut un statut de muzeu.

Desi decizia lui Erdogan din urma cu o luna de a transforma Hagia Sofia în Moschee a fost condamnată de comunitatea internationala, ea este legala si intangibila, Aceasta nationalizare religioasa tine de suveranitatea Turciei, un atribut fundamental al statalitatii. Mergand in acest ritm, de a transforma in fiecare luna in Moschei unele lacasuri de cult straine, de pe teritoriul national, Turcia va ajunge rapid la reinstitutionalizarea principiului “o tara, o religie”.  

O tara, un popor, o religie, un conducator este principiul identitar primordial care a dus la rezistenta si continuitatea Neamurilor stravechi, pana in zilele noastre. Abandonarea si mortificarea acestui principiu conservator a servit exclusiv Globalismului, o ideologie biblica ultrarasista a unui asa-zis popor „ales” si „suprem”, ca „stapan” al neamurilor, al carei tavalug istoric a dus la disparitia multor popoare si state.

Reinvierea acestui mod traditional si vital de organizare a Natiunilor reprezinta, azi, baza pentru poporul si statul cu caractere monoetnice. El are deja o materializare totala in Israel, care asa a fost de la inceputul infiintarii statului evreu (1948) si nu a incetat nicio clipa sa existe sau sa slabeasca, ca politica de stat. Orasul international Ierusalim si teritoriile palestiniene sunt exceptiile care intaresc regula evreiasca.

Semnalul dat de Turcia este de trezire. Consecinta imediata si inevitabila este ca moscheizarile turcesti ale Bisericilor sunt un model inspirator pentru Natiuni. Se sconteaza, fapt previzibil, ca trecerea la nivelul urmator de nationalizari religioase va fi extinsa si ca va avea drept tinte Sinagogile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: