Reforma care va cuprinde multe Naţiuni: Noua ordine mondială cere noi constituţii naţionale

Japonia: Premierul Shinzo Abe isi anunta demisia, din motive de sanatate, si isi exprima regretul ca nu a reusit sa reformeze Constitutia.

Premierul japonez Shinzo Abe a anunţat, vineri, ca va demisiona din postul de prim-ministru din motive de sănătate. El va continua sa-si indeplineasca functia de premier până când va fi numit un nou prim-ministru.

Viitorul premier al Japoniei va fi cel care va fi ales in functia de presedinte al Partidului Liberal-Democrat, pe care o detine Shinzo Abe si pentru care nu a exprimat vreo preferinta. Abe s-a limitat la a declara ca toate numele in circulatie sunt “oameni extrem de capabili.” Candidatii potentiali cei mai vehiculati sunt Yoshihide Suga, actual consilier al lui Abe si purtător de cuvânt al guvernului, precum şi ministrul de finanţe Taro Aso.

In cadrul anuntului de demisie, Abe s-a declarat convins că oricine îi va urma în funcţie va aborda cel mai probabil chestiunea reformării Constituţiei postbelice, exprimându-şi nemulţumirea că nu a reuşit să facă asta. Aceasta prioritate zero poate fi considerata drept un testament politic al premierului japonez Shinzo Abe.

Insa semnalul lui Shinzo Abe pentru Natiunea sa ar putea sa-i depaseasca cu mult semnificatia japoneza. Globalismul a impus multor Natiuni adoptarea de constitutii care sa le modeleze potrivit intereselor acestuia. Practic, constitutiile ordonate de Globalism au inlantuit Natiunile. Deglobalismizarea, ca eliberare de tirania Globalismului, e un vis al tuturor Natiunilor. Vantul schimbarii bate deja cu putere pe toate meridianele.

O noua ordine mondiala are nevoie de noi constitutii nationale. Acestea din urma vor deveni tot atatea motoare de care noua ordine mondiala are nevoie pentru a fi implementata si consfintita. Intre noile principii de reconsacrari ale conservatorismului, traditionalismului si identitatii, care vor da substanta noilor constitutii, se numara: natiocratismul, apararea nationala, economia nationala, religia nationala, cultura nationala, suprematia dreptului national, libertatea cooperarii internationale in toate azimuturile, interzicerea in spatiul national a manifestarilor fizice sau propagarilor de orice natura care sunt incompatibile cu profilul spiritual national, batjocoritoare, ostile sau urmarind mortificarea acestuia. De asemenea, din ratiuni de stabilitate indelungata, in noile baze constitutionale nu mai trebuie introduse mentiuni ideologice, cum sunt cele referitoare la aliante, blocuri, parteneriate etc. Ele sunt constrangatoare pentru libertate si democratie, dar, totodata, sunt si volatile si perisabile, fiind supuse conjuncturilor si dinamicilor internationale.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: