Diplomatia amagirii si desuveranizarii: Misiune in Georgia, pentru a-i “sprijini suveranitatea”

Mike Pompeo se află la Tbilisi pentru a sprijini „suveranitatea” Georgiei în faţa „influenţei” Rusiei în Caucaz

Seful diplomatiei americane Mike Pompeo face adevarate tururi de forta ale amagirii si desuveranizarii popoarelor si statelor lumii, in pofida faptului ca diplomatia sa este de un penibil anacronic. Diplomatia globalista a amagirii si desuveranizarii o incepe chiar la el acasa, unde, sustinand un “al doilea mandat” la Casa Alba pentru nealesul Donald Trump, nesocoteste suveranitatea deciziei electorale a poporului american. In strainatate, amagitorul de profesie Pompeo atrage Natiunile in capcana Globalismului cu promisiunile mincinoasa ca SUA le sustin “suveranitatea” si “prosperitatea”, dar de facto acestea le sunt distruse sau slabite. Afganistan, Irak si Siria sunt cele mai concludente probe de suveranitati distruse de SUA. Numeroase alte tari globalismizate, carora SUA le fac agenda politica si economica, sunt victime ale jafului si saracirii cumplite.

Nagorno-Karabah

Harta conflictelor inghetate: Nagorno-Karabah

In periplul diseminarii de intrigi si dezbinari, Mike Pompeo s-a aflat, miercuri, în Georgia pentru a oferi „sprijin” în favoarea “suveranităţii” acestei ţări. Momentul nu a fost ales intamplator. In evolutiile confuze si contradictorii din zona s-a “mirosit” ca s-ar putea sa fie rost de ceva ghesefturi geopolitice. In Caucaz are loc un proces de reconstientizare a identitatii regionale integrate si rolului de pivot al Rusiei, iar institutiile georgiene sunt zguduite de o criza post-electorala. La Tbilisi, Mike Pompeo s-a întâlnit cu preşedinta Salome Zurabshvili, cu premierul Ghiorghi Gaharia şi cu ministrul de externe David Zalkaliani. “Secretarul de stat vrea să sublinieze sprijinul său faţă de suveranitatea Georgiei”, a declarat pentru media un inalt responsabil insotitor. El a agitat sperietoarea antirusa că “20% din ţară este ocupată de ruşi” – desi cooperarea bilaterala si regionala nu inseamna „ocupare” – cu referire la natiunile autodeterminate Abhazia şi Osetia de Sud, cărora Kremlinul le-a recunoscut independenţa după războiul din 2008.

Transnistria

Harta conflictelor inghetate: Transnistria

„Ideea că există acum trupe ruseşti în Armenia şi în Nagorno-Karabah, ca soldaţi de menţinere a păcii’, nu departe de frontierele Georgiei, “se adaugă acestei dimensiuni bine cunoscute în Georgia de secole, dar îi face pe georgieni şi mai determinaţi să arate că sunt o democraţie cu faţa spre Occident”, a spus un al doilea responsabil american, plusand cu politica infricosarii est-europenilor si cu oferta „fericirii” acestora de catre globalistii americani.

Abhazia

Harta conflictelor inghetate: Abhazia

Ca de fiecare data, Globalismul, anchilozat in vechiul sau vis utopic de expansiune si control asupra Estului, pentru care nu a avut niciun scrupul sa puna in scena doua razboaie mondiale si un razboi rece, cu imense daune pentru umanitate si in special pentru estici, ignora reformele fara precedent ale Rusiei privind democratia, societatea deschisa, cooperarea, multilateralismul. Prin contrast, nereformatele SUA sunt ca un camatar imbatranit, in ultimul stadiu de degradare biologica, dar cu aceleasi instincte repugnabile si dezumanizante de hraparet, lacomie si egocentrism. Nu este deloc greu de intrevazut ca pericolele pe care Globalismul le va aduce in Orientul European, daca-l va ademeni in capcana sa, vor fi aceleasi cu care azi devasteaza Orientul Mijlociu.

Osetia de sud

Harta conflictelor inghetate: Osetia de Sud

Adevarul pe care seful diplomatiei amagirii si subminarii suveranitatii Natiunilor, in favoarea Globalismului, il doreste invaluit in ceata este ca a venit vremea solutionarii “conflictelor inghetate” din spatiul fostului globalism de influenta iudeo-comunista, cat si a repararii consecintelor desfiguratorii ale “tranzactiilor geopolitice” facute de globalismul marelui capital financiar, corporatist si militarist, care a avut drept unealta hitlerismul. Secolul XXI este al vindecarii ranilor din secolul XX. Cicatrici vor ramane, dar ranile vor fi inchise. Este vremea reconcilierii si asezarii pe noi baze. Ne aflam in pragul unui Nou Mare Concert Mondial.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: