In numele progresismului pierdut: Globalism cu fata progresista. Americii de ieri i-a ramas doar numele

SUA: Biden şi-a prezentat echipa diplomatică şi de securitate naţională

Preşedintele ales american Joe Biden şi-a prezentat, marţi, echipa diplomatică şi de securitate naţională. Insa dincolo de nume, mai important este conceptul, anuntat in context, privind politica externa a SUA, care isi vor asuma un rol de lider şi de întărire a alianţelor în regiunea Asia-Pacific.

“Este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea (s.m.) şi să nu se retragă din ea”, a declarat progresistul Biden. Cum decodam acest obiectiv de suprematie al unei viitoare (sau eventuale) administratii Biden la Casa Alba? Fara indoiala ca intre obiectivul de “leadership mondial al Americii”, prefigurat de Biden, si cel de “America First”, exersat timp de patru ani de Trump, nu exista o deosebire esentiala. Doar cuvintele sunt altele in a afirma acelasi lucru. Biden a prefigurat astfel o alta fata a unilateralismului, a unui globalism cu fata progresista.

SUA: Joe Biden anunţă revenirea pe scena politică internaţională a unei Americi „pregătite să conducă lumea”

Biden pare sa fi citit aceleasi “scripturi” politice ca si Trump si sa fie animat de aceeasi “religie” a dominarii Lumii. Unul este adept al “progresismului”, celalalt al “conservatorismului”, dar ambele sunt ca “trandafirul” pierdut al semioticianului Umberto Eco. Sunt goale de continutul obisnuit,  consacrat lingvistic, or exprima un sens contrar. In cazul “progresismului” american si al lui Joe Biden, “progresism” inseamna de fapt regresism. Orice presedinte unilateralist american care sustine ca SUA sa se suprapozitioneze Lumii, si sa faca din multilateralism obiectul sau de “modelare” sau de “leadership mondial”, face tot ce se poate face mai rau pentru America.

SUA / Statuia lui George Washington dărâmată în Portland. Motivul: primul președinte american a fost proprietar de sclavi

Consecinta este ca el amorseaza prosteste rezistenta Natiunilor si le instiga americanofobia si antiglobalismul. Acest lucru il face progresistul Biden, ridicand si in afara bastonul negru de politist rasist, al infractorilor si parazitilor, dupa ce in campania electorala din vara l-a aratat inuntru, incurajand asalturi impunitive ale primitivismului exogen asupra civilizatiei indigene, batjocorirea statului de drept, violente criminale, spargerea magazinelor, vandalizarea statuilor etc. Ultimul rând al cărții lui Eco, “Numele trandafirului”,  este urmatorul: “Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.” Literal, el se traduce astfel: „Trandafirul de ieri rezistă datorită numelui său, dar noi avem doar nume ale trandafirului fără rost”. Sensul general, decriptat chiar de Eco, era că din frumusețea trecutului, care in prezent a dispărut, ne-a rămas doar numele.

Violențe în America. Statuile lui Cristofor Columb au fost dărâmate

„Progresistii” lui Biden au daramat statuile lui Cristofor Columb din SUA

Probabil Eco nu știa, or a tradus intentionat gresit, ca exista un text, s-ar parea ca cel primar, cu o alta traducere în care se face referire la Roma, nu la trandafir. Textul alternativ este acesta: “Nunc ubi Regulus aut ubi Romulus aut ubi Remus? / Stat Roma pristina nomine, nomina nuda tenemus.” El se traduce ca „Unde sunt acum Regulus, sau Romulus, sau Remus? / Romei de ieri i-a rămas doar numele, ne-au rămas doar simple nume.” Mutatis mutandis, ca un raspuns dat progresismului pierdut al lui Joe Biden si pretentiei lui hilare ca SUA sa “conduca” Lumea, ne putem intreba cu indreptatire, pentru a-i pune in banca lor, de fapt in bancile istoriei, pe acesti saltimbanci ai “progresismului” si “leadershipului mondial”: Unde sunt acum fondatorii si regulile Americii? / Americii de ieri i-a ramas doar numele, ne-au ramas doar simple nume.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: