Remake Sinatra: SUA si UE vor canta diferit ‘My Way’

Mike Pompeo: In ultimele zile ale unilateralismului trumpist, vizită de două zile la Bruxelles, pentru a reafirma „sprijinul neabătut” al SUA faţă de NATO

Cat de credibile si de luat in seama sunt “sprijinul” si “asigurarile” date de unilateralistii globalisti aliatilor lor multilateralisti si natiocrati?  Nu cumva ele sunt o stratagema geopolitica de a ascunde adevaratele intentii, care sunt contrare logosului globalist ? Inainte de orice raspuns, ar trebui sa observam ca unilateralismul globalist este opusul ideii de multilateralism, dar, prin deductie, si al celei de alianta, care prin definitie este multilateralista.

Secretar de stat al SUA pentru inca cateva zile, Mike Pompeo, iremediabil compromis prin faptul ca a fost vocea cea mai acuta si unealta cea mai ascutita a unilateralismului trumpist, va fi miercuri şi joi in vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu secretarul general al  NATO, Jens Stoltenberg. Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Mike Pompeo va reafirma la Bruxelles “sprijinul neabătut al Statelor Unite faţă de NATO”, precum şi faţă de parteneriatul SUA – Belgia.

Declaratiile lui Pompeo la Bruxelles vor fi fara indoiala de importanta infima, avand in vedere colapsul administratiei Trump si debarcarea ei saptamana viitoare de la Casa Alba. Dar si pentru ca, principial, nimeni intr-o asemenea situatie nu poate face angajamente internationale in numele viitorului regim politic. “Sprijin neabatut” al SUA fata de NATO ar insemna mai multi bani americani pentru Alianta si o unitate comprehensiva intre americani si europeni. Or, lucrurile merg in directia contrara, banii sunt tot mai putini si dezacordurile tot mai mari. Dar lui Pompeo nu-i place indragitul cântec “My Way” al lui Frank Sinatra, refredonat din ce in ce mai mult de americani, si vrea ca nici europenii sa nu-l cante. Insa oamenii nu sunt peste vremuri. E limpede ca, in noile vremuri, America si Europa vor canta “My Way”, dar fiecare pentru sine. PS/NB: Constientizand probabil de ultima ora penibilul si irelevanta vizitei transatlantice a lui Pompeo, Departamentul de Stat a anuntat ca a fost anulata.

Frank Sinatra – My Way (Live At Madison Square Garden, New York City / 1974 / 2019 Edit

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: