Razboiul din Afganistan: „Revizuirea” (acordului SUA cu talibanii), o tactica a lui Joe Biden de statu quo

Administraţia Biden a informat guvernul afgan despre intenţia de a „revizui” acordul cu talibanii

Noul presedinte american Joe Biden a adoptat o noua tactica politico-diplomatica in razboiul din Afganistan. Scopul ei este sa  conserve statu quo-ul colonial si de ocupant militar al Statelor Unite in aceasta tara din Orientul Mijlociu.

Noul tertip al Casei Albe, urmarind sa puna noi obstacole in calea pacii si retragerii trupelor SUA din Afganistan, se prefigureaza ca o intentie Biden de a “revizui” acordul semnat în februarie de administratia Trump cu talibanii.

Noul Vietnam | Blog by AP

Afganistan, noul Vietnam al SUA

Intentia administratiei Biden de “revizuire” a acordului cu talibanii a fost notificata vineri  guvernului afgan. Ea nu a fost facuta in mod direct si talibanilor, pe care SUA vor sa-i “evalueze” unilateral in privinta “respectarii” acordului.

In pofida acordului de pace americano-taliban, SUA şi-au înmulţit atacurile aeriene, care s-au soldat cu uciderea multor civili afgani. In “era” Trump, a crescut masiv numărul de civili afgani ucisi de atacurile aeriene americane.

IMAGINILE CARE AU SCANDALIZAT O LUME ÎNTREAGĂ: DER SPIEGEL PUBLICĂ TREI FOTOGRAFII CU SOLDAȚI AMERICANI ALĂTURI DE AFGANII PE CARE I-AU OMORÂT

Imagini care au oripilat lumea: Soldati americani alaturi de civili afgani pe care i-au omorat

Atacurile terestre americane au fost la fel de condamnabile, SUA comitand crime de razboi in Afganistan. Miscarea de rezistenta si eliberare nu a ramas pasiva, talibanii au marit numarul de atacuri asupra americanilor si colaborationistilor.

Initierea “revizuirii” de catre Joe Biden va fi practic un drum intors, invers celui facut de Donald Trump. “Revizuirea” va insemna trecerea de la  acord la dezacord. Biden a preluat termenul de “revizuire” de la Trump.

armata sua

Militari ai SUA si CIA au comis crime de razboi in Afganistan, in 2003-2004, in special tortura si tratamente inumane – raport al procurorul-sef al Tribunalului Penal International/TPI Fatou Bensouda

Efectul urmarit de “revizuire” e tergiversarea, amanarea retragerii americane, inghetarea statu quo-ului colonial al Afganistanului. Ploaia de cuvinte a administratiei Biden e ca ploaia de bombe a lui Trump, ambele impotriva afganilor.

Morisca de cuvinte manipulatoare a Casei Albe s-a schimbat doar fizic cu una noua, dar esenta ei inselatoare a ramas aceeasi. Pe tema Afganistanului (dar nu numai), inselatoria este prezenta in toate demersurile noilor voci globaliste.  

Trei voci au livrat deja primele mostre de amagiri. Jake Sullivan, consilier pentru securitatea naţională al Casei Albe, a exprimat telefonic, vineri, omologului său afgan, Hamdullah Mohib, “dorinţa Americii ca toţi liderii afgani să profite de această ocazie istorică de pace şi stabilitate”.

Propaganda lui Sullivan e gaunoasa, cu vechea pretentie stereotipa ca tot ce trambiteaza globalismul este ”istoric” si “genial”, iar natiunile trebuie sa “profite”! Insa pace si stabilitate cu adevarat vor fi doar dupa retragerea SUA!

Antony Blinken prezinta drept „progres” stratagema privind „revizuirea” acordului cu talibanii, care urmareste conservarea statu quo-ului militar si colonial al SUA in Afganistan

Evreul Antony Blinken, noul şef al diplomaţiei americane, a afirmat, marti, preziua investirii presedintelui Joe Biden, ca administratia progresista va reexamina acordul cu talibanii.

Blinken a spus, cu un tupeu incomensurabil, că este esenţial să “fie păstrate progresele (!) obţinute pentru femeile şi fetele din Afganistan în ultimii 20 de ani” (!). El a exhibat o imensa fatarnicie globalista, numind “progres” regresul si intunericul colonial in care SUA au scufundat Afganistanul!

Noul şef al Pentagonului l-a sunat pe secretarul general al NATO imediat după preluarea mandatului. El a abordat si tema Afganistanului

Afganistanul a fost tema centrală – intre altele privind „valorile comune”! – a primei discuţii telefonice pe care generalul Lloyd Austin, primul secretar american al apărării de culoare, a avut-o cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, potrivit unui comunicat laconic al Pentagonului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: