Un angajat al unilateralismului anticlimatic

Sunt nedumerit de faptul ca unilateralismul – in cazul de fata negationismul d-lui Constantin Cranganu in materie de schimbari climatice – continua sa faca purici in SUA. Din fericire, si salut acest lucru, unilateralismul nu mai face valuri politico-executive, ci mediatico-propagandistice, ca dupa o furtuna distrugatoare, din care nu toti trag invataminte.

Totusi, de ce d-nul Cranganu continua sa se inscrie in unilateralismul anticlimactic al fostului presedinte american Donald Trump?! Nu poate fi decat un singur raspuns: angajamentul politic al d-lui Cranganu, de a contesta prin produse media schimbarile climatice, nu a expirat. Probabil ca el va continua inca patru ani, cat s-a scontat ca va dura statu quo-ul unilateralismului, dar care in mod neasteptat a fost infirmat, dand peste cap multe planuri si angajamente politice.

Revenire urgenta a SUA in acordul climatic de la Paris: Biden afirmă că lumea nu se poate mulţumi cu ”minimul necesar” în lupta împotriva schimbărilor climatice

Insa, dupa cum lumea a aflat cu usurare, noul presedinte american Joseph Biden a reintegrat oficial SUA, vineri, in acordul climatic de la Paris. „Nu mai putem să amânăm sau să facem doar minimul necesar pentru a răspunde la schimbările climatice. Este vorba de o criză existenţială mondială. Şi vom suferi toate consecinţele”, a declarat Biden cu acest prilej, intr-o videoconferinta de la Casa Alba pentru Conferinţa de Securitate de la Munchen. Fara indoiala ca hotararea presedintelui Biden de a readuce de urgenta SUA in acordul climatic a fost luata pe baza celor mai noi si mai inalte expertize privind schimbarile climatice, cat si a celor mai noi si presante fenomene climatice extreme.

https://www.contributors.ro/de-ce-mor-cei-mai-batrani-baobabi-din-africa-ati-ghicit-din-cauza-schimbarilor-climatice-cu-o-explicatie-partial-romaneasca/  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: