Miscarea de eliberare nationala a Irakului de sub ocupatia SUA: Al treilea atac cu rachete, vizand obiective americane, in decurs de o saptamana

Miscarea de eliberare nationala a Irakului si-a intensificat actiunile impotriva ocupantului colonial american. Ea este conforma cu hotararea parlamentului irakian de expulzare din Irak a trupelor SUA de ocupatie.

In decurs de o saptamana, au avut loc trei atacuri irakiene cu rachete asupra unor obiective americane. Cel de-a treilea atac a avut loc luni, cand cel puţin trei rachete au vizat ambasada SUA la Bagdad.

O rachetă a căzut în Zona Verde, unde se află sediul ambasadei americane. In acelasi perimetru securizat din Bagdad se află si instituţii de stat şi alte reprezentanţe diplomatice.  

Alte rachete au cazut în zonele rezidenţiale din jurul acestui cartier, in care măsurile de securitate sunt sporite. Ţinte militare şi diplomatice occidentale din Irak au fost vizate în mod regulat de rachete şi bombe.  

Mai multe rachete au fost lansate sâmbătă asupra unei baze aeriene irakiene la nord de Bagdad, rănind un angajat irakian al unei companii americane responsabilă cu întreţinerea avioanelor de luptă multirol F-16.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: