Avutiile Natiunilor, in tentaculele Globalismului: “Lanturile de aprovizionare” coloniale ale SUA

Globalismul a prins Natiunile ca intr-o capcana, cu tentacule pe care noul presedinte american Joseph Biden le-a denumit, intr-un decret semnat miercuri, drept “lanturi de aprovizionare” ale Statelor Unite ale Americii.

Aceste “lanturi”, care au ca utilizator SUA, nu sunt interne, cum normal s-ar putea crede judecand dupa punerea lor sub jurisdictie americana, ci externe, iar decretul lui Biden reprezinta o externalizare ilegala a normelor acestuia.

Este inacceptabil ca SUA, prin asa-zisele “lanturi” externe americane de “aprovizionare”, sa stapaneasca sau acceseze Avutiile Natiunilor, pentru a le utiliza impotriva Natiunilor, potrivit scopului de suprematie al Globalismului.

In decret, denumire l-a care s-a revenit pentru a o evita pe cea de “ordin executiv”, legata de Trump si de unilateralism, Biden a decis să atace problema penuriilor de bunuri “esenţiale”, provenite din strainatate, care afectează industriile cruciale ale SUA, începând cu sectorul auto, în suferinţă din cauza crizei mondiale de semiconductori.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, scopul acestui decret prezidential american este să lanseze verificarea lanţurilor de aprovizionare cu bunuri considerate “esenţiale”, plecând de la semiconductori, indispensabile pentru fabricarea maşinilor sau a telefoanelor mobile, şi pana la produsele farmaceutice. Sunt vizate si mineralele critice precum pământurile rare, metale absolut necesare in tehnologiile de vârf utilizate în smartphone-uri sau în ecranele plasmă.

Se spera ca decretul va ajuta la crearea de lanţuri de aprovizionare mai reziliente şi mai sigure pentru produsele “critice” şi “esenţiale” din afara SUA. Cele doua cuvinte, „critic” si „esential”, sunt extrem de sugestive pentru dependenta ultrasensibila a SUA fata de Natiuni, in raport cu care continua sa fie arogante si amenintatoare. Administraţia Biden, care vrea să reducă dependenţa SUA faţă de exterior, nu menţionează nicio ţară în special, dar pare să vizeze China, care produce cea mai mare parte a minereurilor rare.

Statele Unite au identificat 35 de elemente strategice, printre care uraniu, titan şi minereuri rare, pentru care sunt în mod special dependente de străinătate. Într-un raport din iunie 2019, administraţia Trump a resemnalat faptul ingrijorator că pentru 14 din cele 35 de materiale analizate, importurile sunt de peste 50% din consumul anual al SUA.

Concret, decretul ordona “verificarea completa” a lanţurilor externe de aprovizionare a SUA şi “identificarea mijloacelor de securizare” a acestora împotriva unui larg evantai de riscuri şi de vulnerabilităţi, conform detaliilor de continut si procedurale dintr-un document privind măsurile din decret.

De remarcat ca in pofida declinului economiei americane, care da semne de cadere libera, Casa Alba continua sa-si dea aere de superioritate privind “menţinerea avantajului concurenţial al SUA” şi “menţinerea leadership-ului tehnologic american în sectoare-cheie”, potrivit anuntului despre decretul referitor la “lanturile de aprovizionare”. Din felul cum Biden pune problema in decret, un lucru e cert: „lanturile de aprovizionare” ale SUA sunt si vor fi coloniale. 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: