Agenţi globalişti programaţi să distrugă naţiuni ţintă, aureolaţi ca disidenţi: Cazul Khashoggi, trădător saudit în solda americană, devoalează falsa prietenie şi intenţiile ostile ale SUA faţă de Arabia Saudită

Imagine default

Obsesie globalista in cazul Khashoggi: Preşedintele SUA, Joseph Biden, va face luni un anunţ legat de Arabia Saudită

In mandatul noului presedinte american Joe Biden, relatiile dintre Statele Unite si Arabia Saudita sunt amenintate de o alterare profunda. Intriga acestei deteriorari, prin care Biden isi merita numele de presedinte arbitrar, asa cum Trump si l-a meritat pe cel  de presedinte unilateral, a fost pusa la cale printr-un raport al serviciilor de informatii americane, publicat vineri, care il acuza pe prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman (MbS), că a “validat” asasinarea jurnalistului şi disidentului saudit Jamal Khashoggi, în 2018.

De ce tocmai acum a fost declansata  intriga? Foarte plauzibil, pentru ca Donald Trump a fost multumit cu multele miliarde de dolari pe care SUA le-au incasat pe armamentul vandut Arabiei Saudite, cand alte robinete financiare isi redusesera debitul sau amenintau sa fie inchise. Dar, in al doilea rand, si pentru ca e foarte probabil sa se fi inchis fereastra de oportunitate ca SUA sa angreneze Arabia Saudita intr-o primavara araba tarzie, iar metodele pe care le are la dispozitie ca sa o prejudicieze sunt variile restrictii.

Dupa ce a citit raportul privind uciderea jurnalistului Khashoggi, președintele american a discutat joi telefonic pentru prima oară cu regele Salman al Arabiei Saudite, în cadrul căreia a subliniat “importanța pe care SUA o acordă ”drepturilor omului și statului de drept”. A fost clopotelul pe care Biden l-a sunat pentru a-l avertiza pe Salman despre ce va urma. SUA au facut mult tam-tam si o adevarata cariera cu cele doua marote, care in America nu au nicio acoperire (v. monopolul puterii politice, supravegherea populatiei, cenzurarea retelelor sociale, violentele civile si razboiul statuilor etc). Dar insolenta cu care SUA si-au arogat rolul de profesor de drepturile omului si de stat de drept i-a adus multi bani si multe avantaje politice, din partea celor dispusi sa le ofere pentru a fi lasati in pace si a nu risca sa le fie instrumentata o instabilitate sau o rasturnare de guvern.

Sauditul Jamal Khashoggi, disident si tradator aureolat de SUA, pregatit de CIA si Mossad pentru asasinarea natiunii Arabe Saudite

A urmat vinerea neagra pentru Arabia Saudita, cand Statele Unite au anuntat sancţiuni financiare împotriva unei unităţi de intervenţie specială şi a fostului secund al serviciilor saudite de informaţii Ahmad Asiri, apropiaţi ai lui MbS, pentru rolul lor în asasinarea lui Khashoggi, in Turcia. Au fost anuntate restricții de viză pentru 76 de saudiți, acuzați de „amenințarea disidenților în străinătate”, printre care si pe disidentul Khashoggi. De asemenea, administratia Biden ar putea opri livrările de armament ofensiv din SUA către Arabia Saudită. Sub aceasta ploaie de semnale ostile, Arabia Saudită a “respins în totalitate” raportul acuzator al serviciilor americane de informaţii privindu-l pe MbS.

Din nou, SUA au iritat printr-o impredictibilitate ciclica de comportament, prin folosirea alternativa a masinariei “amenintare-profit-amenintare”, o rotativa sincrona cu schimbarile de presedinti la Casa Alba. Tinte ale acestui mecanism american de stoarcere prin presiune sunt atat adversari traditionali – ca Rusia si China, a se vedea alternantele Eltin-Clinton si Putin-Obama sau comportamentul fragmentat al lui Trump fata de Xi, initial de apropiere, apoi de respingere -, cat si aliati si parteneri, mai mult sau mai putin conjuncturali, ca in cazurile razboiului comercial impotriva Europei si restrictiilor actuale impotriva Arabiei Saudite, unul dintre cei mai apropiati aliati ai SUA.  

In privinta lui Khashoggi, exista indicii temeinice ca acesta era in solda SUA si ca uneltea, sub coordonarea stricta a serviciilor secrete americane, pentru slabirea si destabilizarea Arabiei Saudite. El era un tradator al tarii si religiei sale, care era pregatit pentru un rol de marioneta succesoare unei crize politice, la care SUA lucrau in mod activ. Nu intamplator MbS îl vedea ca pe o amenințare pentru statalitate. Prin destabilizare, Arabia Saudita poate sa ajunga la fel de vulnerabila ca Afganistan, Irak, Siria sau Liban.

Khashoggi a fost un agent globalist programat sa distruga natiunea saudita. SUA l-au aureolat ca “disident” pentru a-i creste statura de influencer. E deja o “legitate” probata ca globalistii recruteaza tradatori pentru a-i folosi impotriva natiunilor lor. E cat se poate de clar ca cine recurge la o astfel de procedura ostila fata de o natiune tinta nu ii este “prieten” sau “aliat, ci dusman. Biden si sistemul globalist par sa sufere de aceeasi maladie geriatrica, prin care pierd contactul cu realitatea si nu-si mai dau seama ca a pierde aliatii unul dupa altul duce catre o masa critica. Ce natiune majora din Orientul Mijlociu mai au SUA ca prieten sau aliat? Desigur, intrebarea este retorica si raspunsul este evident! Probabil ca acesti “smecheri de cartier”, cum se spune in argou, care traiesc din taxe asa-zise de “protectie”, culese din “satul global”, vor invata lectiile inca neinvatate. Pentru Arabia Saudita, este imperativ sa se afirme ca un Gardian al Golfului, alaturi de Iran si ceilalti riverani. Solidaritatea si securitatea in Orientul Mijlociu trebuie sa fie fara bariere.

Globalismul cauta Natiuni de colonizat sau recolonizat: Regatul Arabiei Saudite după unificare în 1932/ Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Arabia_Saudit%C4%83

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: