Amăgitorul Joseph Biden scoate America de sub protecţia dreptului internaţional: Primul atac al Statelor Unite de pe teritoriul Siriei împotriva Siriei

Arbitrariul la rang de „lege”: Biden „are dreptul să acţioneze când şi cum doreşte”/ Sursa: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/02/26/loviturile-americane-in-siria-adreseaza-un-mesaj-fara-ambiguitati-casa-alba–669309

Noul presedinte american Joseph Biden a revenit in forta la tema anti-Natiuni, din care SUA isi hranesc Globalismul. Dupa instalarea administratiei sale la Casa Alba, a urmat o prima campanie politico-diplomatica americana potrivit careia SUA ar fi abandonat unilateralismul si s-ar fi intors la multilateralism, la reguli si la dreptul international.

Dar aceste angajamente ale lui Biden, cat  si sperantele interne si externe de schimbare care le-au insotit, nu au durat decat o luna. Ele s-au risipit la primul act major de dezicere, lasand locul realitatii crude ca toata campania de inceput a fost o suita de fake news si de propaganda. Presedintele Biden a ordonat armatei SUA sa lanseze, in noaptea de joi spre vineri, prima operatiune de agresiune externa, de pe teritoriul Siriei si impotriva Siriei.

Ne amintim, si fostul presedinte Trump si-a inceput mandatul cu un atac cu rachete asupra unor baze militare din Siria. Atacul ordonat de Biden a vizat infrastructuri militare de la frontiera Siriei cu Irakul, utilizate de sirieni si de aliati din vecinatate (iranieni) si din regiune, impotriva prezentei ilegale a trupelor SUA in Siria, in Irak si in Orientul Mijlociu.

SUA au descris in mod fals operaţiunea militară din Siria si impotriva Siriei drept una “defensiva”. Este o minciuna monstruoasa si un dublu atac: (1) impotriva natiunii arabe siriene si (2) impotriva dreptului international. Apararea nationala si eliberarea nationala de sub ocupatie militara sunt pe deplin legitimate de dreptul international, cat si de intreaga istorie a umanitatii. De asemenea, dreptul international scoate in afara sa orice actiune de agresiune straina, intreprinsa la granitele sau pe teritoriul altui stat.

Cu alte cuvinte, in cheie juridica, actiunile Siriei de aparare nationala si de eliberare a teritoriului national sirian sunt sub protectia dreptului international. La fel si cele ale aliatilor Siriei. In scopul redobandirii integritatii teritoriale si suveranitatii nationale, Siria are dreptul moral si legal la aliati si la sprijin cat mai larg din partea Natiunilor. Trebuie respinsa manipularea globalista potrivit careia combatantii din Siria ar fi „pro-iranieni” sau pro-altcineva, nu, ei sunt toti pro-sirieni. Solidaritatea internationala pentru eliberarea Siriei de sub ocupatia Americii globaliste este similara celei impotriva cotropitorilor fascisti, cu care se aseamana cotropitorii globalisti. Trebuie replicat acelasi spirit eliberator, avand in vedere ca Orientul Mijlociu de azi ocupat de globalisti este Europa de ieri ocupata de nazisti, iar scopul strategic, mijlocele si aliantele antiglobaliste trebuie sa fie asemanatoare celor antihitleriste.   

Cu cateva zile inainte de operatiune militara a Statelor Unite din Siria, ordonata de presedintele Joe Biden, secretarul de stat american Antony Blinken vorbise despre o lume bazata pe reguli si drept international, in incercarea de a convinge Lumea ca America a revenit de partea buna a istoriei. Dar si acest “angajament” nu a durat decat cateva zile, el dovedindu-se in fapt o simpla elucubratie propagandistica. Statele Unite sunt cvasi-impredictibile, desi predica predictibilitatea: americanii i-au anuntat pe rusi despre atacul din Siria doar cu cateva minute inainte! Un purtator de cuvant american, John Kirby, a motivat ca “loviturile au fost autorizate ca răspuns la atacurile recente asupra personalului american şi a Coaliţiei din Irak şi la ameninţările în curs împotriva acestui personal”. Este o justificare total cinica si condamnabila a represaliilor globaliste in teritoriile ocupate, care sunt aidoma represaliilor hitleriste!

Kirby a mai spus ca răspunsul militar a fost “proportional”, o alta abordare eronata, care rastoarna logica. Aceasta tema se pune in cazuri de conflicte (dueluri) militare in care partile raman “externe” , adica fara sa existe un antagonism ireconciliabil de tip “ocupant-ocupat”, dar nu si intr-o situatie “interna”, cand o tara este ocupata militar de o tara agresoare. “Operaţiunea trimite un mesaj clar: preşedintele Biden va proteja forţele americane şi pe cele ale coaliţiei”.”În acelaşi timp, am acţionat calculat, pentru a calma situaţia din estul Siriei şi din Irak”, a speculat grosier purtătorul de cuvânt al Pentagonului. In realitate, arbitrarul presedinte american Joe Biden a scos Statele Unite de sub protectia dreptului international, care va avea consecinte. Pentru a se proteja, solidaritatea Natiunilor va creste si va deveni concentrica, ca  un lockdown din exterior, un containment impotriva virusilor pandemiei de globalism. In mod evident, numai de “calmare” nu poate fi vorba in estul Siriei si in Irak, in conditiile in care Statele Unite au reluat operatiunile globaliste de distrugeri, crime si represalii. “Loviturile au distrus trei camioane cu muniţie” (…) Sunt mulţi morţi. Cel puţin 17 luptători au murit, conform unui bilanţ preliminar, toţi membri ai Hachd al-Chaabi”, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).  

SUA: Armata americană a lovit, vineri in zori, miliţiile pro-siriene (NU pro-iraniene!) la frontiera Siriei cu Irak/ Sursa: https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/02/26/sua-armata-americana-loveste-militiile-pro-iraniene-la-frontiera-siriei-cu-irak–668488

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: