Globalismul se reconfirmă, transmițând un semnal greșit înaintea întâlnirii americano-chineze din Alaska. Întrevederea este sub semnul incertitudinii

Inaintea intalnirii americano-chineze din Alaska: O navă de război americană a traversat Strâmtoarea Taiwan; China acuză Washingtonul că „transmite un semnal greşit”

Intalnirea la nivel inalt americano-chineza din Alaska este pusa sub semnul intrebarii, la o zi dupa anuntul facut de Washington si confirmat de Beijing. O navă de război americană – USS John Finn, distrugător lansator de rachete din clasa Arleigh Burkede – a intrat în Strâmtoarea Taiwan. SUA “transmit un semnal gresit”, potrivit reactiei Chinei.

Întalnirea dintre responsabilii diplomatiilor americana si chineza, prima de rang inalt dupa instalarea la Casa Alba a noului presedinte american Joe Biden, ar urma sa aiba loc saptamana viitoare, timp de doua zile, in 18-19 martie, la “invitatia SUA”, conform partii chineze. Dar noua expeditie navala americana in apele maritime din regiunea Chinei, a treia de acest tip ordonata de Joe Biden, dezvaluie intentii expansive inacceptabile ale SUA, de teritorializare si maritimizare a vecinatatii nemijlocite a natiunii chineze.

Cultul fanatic pentru stapaniri succesive de spatii mari, pana la scara planetara, este o constanta a globalismului. Dupa spatii mari a alergat si globalismul hitlerist, dupa ele a inceput sa aspire si globalismul bidenist. Provocarile teritorial-maritime ale globalismului progresist la adresa Chinei sunt doar un segment. SUA procedeaza la fel in apropierea frontierelor Rusiei, in Orientul Mijlociu, in America Latina sau in alte zone de pe glob.

Cu China lucrurile stau insa diferit. China e uriasul care a inceput sa se trezeasca. China reprezinta constiinta Asiei. In niciun caz, Asia nu va mai fi vreodata “pranzul” Americii, cum insinua globalistul Joe Biden, cu gandul lacom la avutiile tarilor asiatice. China a pornit de la un nivel foarte scazut de dezvoltare, dar a reusit sa elimine saracia extrema.

China e  pe deplin indreptatita in ochii tuturor natiunilor, pentru care reprezinta un model de reusita, sa faca tot ce este necesar pentru a ridica nivelul de trai pentru cei 1,5 miliarde de oameni; ar ajuta astfel umanitatea si alte natiuni. Prin uriasul potential uman, natiunea chineza e cea mai aproape de a se confunda la propriu cu umanitatea.

A declansa un razboi de agresiune impotriva Chinei sau a-i bloca dezvoltarea ar fi cea mai grava si extinsa crima impotriva umanitatii, avand in vedere ca are cea mai mare pondere in populatia Lumii. In mentalul rasial al asiaticilor, reusita chineza este mobilizatoare. “Daca a reusit natiunea sora chineza, si noi putem sa reusim”, isi spun natiunile asiatice, privind cu respect si solidaritate la China.

Nediplomaticul semnal politico-militar transmis de SUA Chinei inaintea intalnirii de la Anchorage a fost primit cu dezaprobare generala. O diplomatie irosita. Sau de fatada. Inca nu este clar cum va reactiona China la amenintarea globalista. Trump s-a ridicat in mijlocul negocierilor cu Kim si a plecat, dar exista si o alta forma de protest, de a anula negocierile. Poate ca momentul intalnirii a fost prost ales, o escala a lui Blinken la intoarcerea dintr-o calatorie in Japonia si Coreea de Sud. Normal ar fi fost, in virtutea mizelor si cutumelor respectului si autorespectului, ca intalnirea dintre oficialii primelor doua superputeri sa fi avut o agenda dedicata si exclusiva, libera de alte evenimente.

Diplomatie irosita? Gestul politico-militar provocator al SUA fata de China pune sub semnul intrebarii intalnirea diplomatica de rang inalt americano-chineza din Alaska, planificata in 18-19 martie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: