Gravă deteriorare a drepturilor omului în SUA: Viaţa nu are prioritate. Masacru şi în Georgia, cu cel puţin opt morţi (după cel din Chicago, cu 15 împuşcaţi)

Un nou masacru in SUA, falsa „tara a drepturilor omului”: Opt morţi în statul Georgia. Victimele, femei de origine asiatica. Un mesaj dupa turneul lui Antony Blinken in Asia?

ONU si ONG-urile continua sa ramana oarbe si mute la grava deteriorare a drepturilor omului in Statele Unite, unde viata, primul drept fundamental al omului, nu are prioritate.

Dupa masacrul de acum cateva zile din orasul Chicago, cu 15 impuscati, marti s-au inregistrat alte crime colective in serie, in statul american Georgia, cu cel putin 8 morti.

Ingrozitoarele asasinate din Statele Unite au avut loc in saloane de masaj din Atlanta si dintr-un oras din apropiere, iar victimele, toate femei, sunt de origine asiatica.

Aceste evenimente macabre vin dupa turneul asiatic al secretarului de stat american Blinken, pigmentat ipocrit cu retorici despre drepturile omului in Coreea de Nord.

Tacerea Casei Albe e condamnabila, poate parea sa consimta. Fara doliu national, martiri, ritualul ingenunchierii sau uriase despagubiri, ca in cazul George Floyd? Nimic, nimic?

PS/NB: Fiecare viata conteaza. Suita asasinatelor politico-rasiste din SUA tinde sa fie nesfarsita. Ea poate fi oprita prin eforturile coordonate si neprecupetite ale tuturor Natiunilor.

Orice incepe cu primul pas. Daca nu faci nimic, nimic nu se intampla. Trebuie schimbata abordarea crizei drepturilor omului din SUA, in contextul mediului criminal sistemic.

Tarile de origine etnica ale persoanelor ucise in Statele Unite trebuie sa se sesizeze din oficiu si sa ia atitudine, sa adreseze proteste politice si note diplomatice, sa-i convoace pe ambasadorii americani, sa comemoreze victimele.

Primul pas in acest sens trebuie sa-l faca patriile mame din Asia ale celor 8 femei asiatice ucise bestial in SUA. Este o datorie de onoare, memorie si conationalitate a tarilor de origine fata de toti apartinatorii de neam, oriunde s-ar afla.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: