Dictatura Brexit îşi face ancoră din coronavirus

Dictatura Brexit isi pune masca anticoronavirus: În Anglia se pot aplica amenzi de 5000 de lire pentru deplasările în străinătate

Ceea ce poate fi numita drept “dictatura Brexit” isi dezvaluie o noua fata urata. Ea isi face o ancora din coronavirusi, instituind amenzi uriase pentru britanicii care se vor deplasa in strainatate.

Deplasările din Anglia în afara ţării vor fi sancţionate cu amenzi de 5000 de lire sterline (5800 de euro), sub pretextul combaterii epidemiei de coronavirus prin controlul strict al frontierelor.

Este una din cele mai drastice descurajari a circulatiei externe a britanicilor, care din afara tarii pot observa mai bine autoritarismul guvernului brexiter si deriva post-Brexit a Marii Britanii.

Libera circulatie a persoanelor este considerata ca potential subversiva de regimurile dictatoriale, iar limitarea ei a fost una din cauzele principale ale Brexitului.

Matt Hancock, ministrul sănătăţii, a motivat marţi drept antiepidemic nivelul excesiv al amenzilor privind călătoriile în străinătate. El a spus ca vor fi revizuiri, dar amenzile vor descuraja preventiv, in caz ca relaxarea nu va fi posibila.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: