NATO: De ce steagul SUA este la jumatatea catargului? Sugereaza cumva o tendinta?

O intalnire cu prezenta fizica a ministrilor de externe ai celor 30 de tari membre NATO are loc marti si miercuri la sediul Aliantei din Bruxelles. Sesiunea NATO, la care va participa pentru prima data secretarul de stat american Antony Blinken, va pregati un viitor summit al Aliantei si va discuta un set de propuneri privind reformarea NATO. De asemenea, aliatii urmeaza sa exploreze, fara decizii, viitorul misiunii NATO in Afganistan.

In momentul de fata, exista un suspans legat de ce va face presedintele SUA Joe Biden in privinta trupelor americane din Afganistan, daca ele vor fi retrase, in conformitate cu un acord de pace cu talibanii, or vor ramane in aceasta tara devastata de razboi. In cazul ramanerii, din nou perspectiva pacii se va indeparta simtitor. Retragerea SUA este unica sansa reala de pace. Este cinic sa evaluezi actiunile NATO in Afganistan, timp de doua decenii, drept “castiguri strategice” si sa sugerezi ca retragerea ar “destabiliza” si mai mult tara.

Citind si reflectand asupra acestei stiri, atentia mi-a fost atrasa de un fapt ciudat, caruia nu i-am gasit nicio explicatie. Intre steagurile din fata sediului NATO de la Bruxelles ale tarilor membre, steagul SUA este la jumatatea catargului, nu in varful catargului, ca toate celelalte steaguri. Oare de ce?! Sugereaza o tendinta? E o iluzie optica, o perceptie premonitorie? Or SUA au doua steaguri pe catarg, unul la varf si celalalt la mijloc, iar cel de la varf nu se vede? Spre analiza atasez foto (nato.int).  

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: