Ruşinea secolului: Statele Unite, îngenuncheate de procesul politic al morţii infractorului George Floyd

Moartea infractorului afro-american George Floyd, in timpul procedurilor legale de imobilizare: Procesul politistului Derek Chauvin, care l-a arestat pe Floyd – în etapa pledoariilor principale, la tribunalul din Minneapolis

Toleranta zero fata de infractiuni si impartialitatea justitiei sunt caracteristici fundamentale ale statului de drept. Ambele definitii lipsesc insa in Statele Unite ale Americii (SUA), in judecarea cazului George Floyd, un infractor afro-american, mort accidental in timpul arestarii.

Procesul poliţistului Derek Chauvin, acuzat politico-rasist de moartea accidentala a lui George Floyd, survenita in timpul aplicarii procedurilor legale de imobilizare, ca urmare a opunerii violente la arestare, intră luni în etapa pledoariilor principale, la tribunalul din Minneapolis.

Procesul juridic, in care explicit infractorul e favorizat politic, are loc intr-un mediu inundat de crime rasiste, instigate sistemic, impotriva asiaticilor si albilor din SUA. El este o rusine a secolului, o pata pe memoria nenumaratelor victime nevinovate ale crimelor Globalismului.

Justitia rasista din SUA este in mod probat o justitie politica. Ea a fost revigorata de presedintele american Joe Biden, prin ritualul ingenunchierii SUA in fata mortii unui infractor in timpul arestarii, pe care l-a ridicat la rangul de “erou national”, si ignorarea crimelor rasiste impotriva asiaticilor, hispancilor si albilor, devenite doar “statistici”.

Procesul politic privind moartea in timpul arestarii a afro-americanului George Floyd, in care infractiunea acestuia este pusa deasupra legii, are drept consecinta dezbinarea profunda si ireconciliabila a populatiei americane. Dezbinarea ii afecteaza si pe aparatorii statului de drept. Pentru lupta sa antiinfractiune, politistul Derek Chauvin poate deveni victima absurditatii justitiei politice.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: