Două Ukraine: Ukraina Rusă şi Ukraina Europeană

Ned Price, purtator de cuvant al Departamentului de Stat: America „cere” Rusiei „explicatii” pentru „provocarile” de la granita cu Ukraina

Grobianismul politic si diplomatic al presedintelui american Joe Biden in relatiile inghetate cu Rusia, pe al carei presedinte, Vladimir Putin, l-a numit recent criminal, s-a transmis rapid si la purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat. Ned Price, cu un profil dento-facial ca de carnasier, care pare o confirmare a teoriei  lombrosiene, s-a tot avantat cu expresii dintre cele mai inepte la adresa Rusiei, precum “sa dea socoteala”, “sa plateasca” etc.

La un briefing de presa, Ned Price a declarat cu impertinenta, luni, că Departamentul de Stat “cere” Moscovei “explicaţii” pentru ceea ce a numit “provocări” si “intimidari” ale Rusiei la graniţa cu Ukraina, prin masari si miscari de trupe ruse, care starnesc “ingrijorari” din partea SUA. Evident, ingrijorari geopolitice ca i se strica urzelile privind dezbinarea familiilor slava si europeana. Comentariul imperativ-intruziv al lui Price a venit după conversaţia de vineri a preşedintelui Biden cu omologul sau ukrainean, Volodimir Zelenski, pe care l-a asigurat de “sprijinul neclintit” al SUA în „confruntarea” (cuvant tare, sugerativ si modelator!) Ukrainei cu separatiştii susţinuţi de Rusia, care deţin controlul asupra unor părţi din regiunea Donbas, situată în estul ţării. SUA folosesc cuvinte tari, dar pe seama lor si-a tot umflat imperiul. Pentru multe din victoriile lor, pe Globalisti nu i-au costat decat cuvintele, ce-i drept prin selectii, repetitii si tonuri dintre cele mai cautate.    

De ce se amesteca SUA in Ukraina, o tara care are in componenta teritorii straine, de la tarile vecine, anexate din Europa Centrala si de Est de fosta URSS, de la care Ukraina le-a mostenit dupa colapsul imperiului de inspiratie iudeo-comunista? Visurile globalist-fasciste de expansiune spre Est si de colonizare initiala a Ukrainei si a Crimeei, iar ulterior pana la Urali, nu au disparut in 1945. Succesorul postbelic al acestor visuri, de cosmar pentru europeni si orientali, este globalismul-progresist, cu puternice accente comunistoide, care infloreste acum in SUA, o data cu instalarea sa oficiala la Casa Alba, prin noul presedinte american, progresistul Joe Biden. Chiar si ideile fostului ambasador Globalist Adrian Zuckerman privind realizarea unor legaturi rutiere si feroviare, pornind din Romania, intre Ukraina, desigur coloniala, si metropola occidentala a facut parte din arsenalul Ideologiei Brune. Deci, nimic nou sub soare! 

In 1991, Ukraina s-a trezit peste noapte stapana peste teritoriile din vestul fostei URSS, smulse de sovietici de la tarile central si est-europene, care acum compun vestul Ukrainei. Sechelele teritoriale est-europene ale comunismului nu au disparut o data cu URSS, ele sunt conservate in vestul Ukrainei post-sovietice, fata de care Rusia democrata nu mai are nicio responsabilitate politica sau juridica, o data cu independenta din 1991 a Kievului fata de Moscova. Nu acelasi lucru se poate spune despre estul Ukrainei, locuit in majoritate de etnici rusi, fata de care Rusia are obligatia legitima de conationalitate.

Cu alte cuvinte, actualmente sunt doua Ukraine. Exista o Ukraina Rusa, in Est (vecina cu Rusia), ale carei teritoriu si populatie sunt istoric si majoritar rusesti. Asa cum este si Crimeea, data Ukrainei de liderul sovietic Hrusciov in 1954, pe care Rusia si-a luat-o in mod legitim inapoi, in 2014. In linii mari, Ukraina Rusa este Rusia Kieveana din evul mediu, ulterior cunoscuta si ca Rusia Mica in perioada tarista, comparativ cu Rusia Mare. Rusii kieveni, ca si cei moscoviti, sunt urmasii primei dinastii Rurik, provenite din varegii scandinavi. Limba, cultura si religia (ortodoxa) le sunt rusesti. Chiar si numele Ukraina e de origine rusa, el insemnand “margine”, “teritoriu de granita”. Ukraina s-a separat de Rusia in urma invaziei tatare.

A doua Ukraina este Ukraina Europeana, in Vest (vecina cu Uniunea Europeana), care conserva rapturile teritoriale, din neagra perioada iudeo-comunista, de la tarile vecine. Iudeo-comunismul nu este o figura de stil, ci este un adevar extrem de simplu, care nu este vazut tocmai pentru ca este simplu, care are in vedere nu numai originea marxismului, dar si activele uneltiri ulterioare (si de azi) ale evreilor, care au facut din comunizarea Rusiei centrul ticalosiei lor globaliste. Tangential spus, dar este de dorit sa cunoasca cat mai grabnic posibil o dezvoltare aprofundata si definitiv clarificatoare, exista o legatura originara si indestructibila intre religia iudaista, teoria selectiei naturale si teza “globalizarii liberale”. Spre deosebire de crestinism, care prin iubire si toleranta a salvat umanitatea de ura si animalitate, or cel putin a indepartat-o de aceste atavisme, iudaismul a fost un mare regres. El a luat din lumea subumana legea naturala a celui mai tare, pe care a aplicat-o in orice relatii cu celelalte neamuri si religii, ca o politica ascunsa in religie, prin care a dus intoleranta oriunde domnea armonia.          

Ukraina occidentala are ca vecini Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Republica Moldova. Toate sunt victime teritoriale ale iudeo-comunismului. Pe cat de clara este inrudirea stransa, ca de rude de gradul intai, intre iudeo-progresismul american si fostul comunism est-european, pe nedrept asa-zis “rus”, pe atat de clara si indignanta in acelasi timp este evidenta ca SUA bidenizate urmaresc sa conserve vestigiile rapturilor teritoriale ale comunismului din vestul ukrainean, sub lozinca “suveranitatii”. Diferenta dintre progresism si comunism este doar de scara si de escaladare, primul reflecta comunismul de clasa trecut la nivelul urmator, la comunismul de rasa, ultimul nivel fiind cel global.

De ce se amesteca Globalistii in familiile slava si europeana? Sunt doua explicatii, cu radacini in istoria Globalismului. Prima priveste continuarea colonizarii in orient, a doua mentinerea dihoniei intre cele doua familii, europeana si slava, dar si in interiorul celei slave. In memoriile stapanului imperiului nazist, acesta se destainuia intimilor comentand cu satisfactie consecintele ruperii teritoriului romanesc transilvanean de la patria mama si anexarii lui teritoriului ungar: “Datorita dictatului, romanii si ungurii nu se vor intelege niciodata, iar astfel noi vom controla si stapani ambele parti.”

Motivatiile intrigii si dezbinarii se afla si in tentativele iudeo-progresiste de a perpetua in Ukraina de Vest problemele teritoriale pe care le-a creat iudeo-comunismul, prin care se mizeaza ca europenii si rusii sa nu se inteleaga niciodata. Ceea ce intr-adevar etes o malformare abila si insidioasa facuta de Globalisti perceptiilor geopolitice privind Ukraina, Rusia si Europa, este ca europenii continua sa-i demonizeze pe rusi pentru teritoriile de care au fost deposedati prin forta de iudeo-comunism, dar care se afla in Ukraina, nu in Rusia! Antirusismul pe tema sechelelor teritoriale ale iudeo-comunismului este fara obiect, custodele acestor probleme este Ukraina, un fapt pe care Globalistii inca il conserva si il invaluie in ceata.

Teritoriile anexate Ucrainei și teritoriile restituite de către Ucraina (1921-1954)/ 13 septembrie 2017 de Vlad Cubreacov

Pe harta ucraineană de mai sus sunt indicați anii fiecărei achiziții sau restituiri teritoriale şi statele care au pierdut teritorii în favoarea Ucrainei sau au (re)dobândit teritorii de la Ucraina.

Pe hartă nu apare şi Insula Şerpilor, anexată de la România în mai 1948.

Harta confirmă că după al Doilea Război Mondial Ucraina a retrocedat în două rânduri teritorii Poloniei. Vom adăuga şi faptul că Ucraina şi Polonia au procedat şi la schimb de populaţie.

Legenda hărţii tradusă din limba ucraineană:

  1. „Teritoriul Ucrainei sovietice în 1921”.
  2. „Teritoriile incluse în componența RSS Ucrainene în anul 1925”.
  3. „Pământurile ucrainene transferate RSFS Ruse în anul 1925”.
  4. „Pământurile vest-ucrainene luate de la Polonia şi alipite la RSS Ucraineană în 1939”.
  5. „Bucovina de nord şi Basarabia de sud restituire de către România şi incluse în componenţa RSS Ucrainene în iunie 1940”.
  6. „Teritoriul Transnistriei transmis nou-formatei Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti (RSSM) în august 1940”.
  7. „Teritoriul Ucrainei Transcarpatice (Rusiei Subcarpatice) transmis Uniunii Sovietice conform tratatului cu Cehoslovacia din 29 iulie 1945 şi reunit cu RSS Ucraineană”.
  8. „Teritoriul transmis Poloniei conform tratatelor sovieto-poloneze din 16 august 1945 şi 15 februarie 1951”.
  9. „Teritoriul care a trecut de la RSS Ucraineană către Polonia conform tratatului sovieto-poloney din 15 februarie 1951”.
  10. „Regiunea Crimeea transmisă, conform hotărârii Sovietului Suprem al URSS, din componenţa RSSF Ruse către RSS Ucraineană, la 19 februarie 1954”.

Sursa: https://www.rostonline.ro/2017/09/teritoriile-anexate-ucrainei-si-teritoriile-restituite-de-catre-ucraina-1921-1954/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: