Oamenii esentiali: Timpul lor e pretios, ei vor esenta, pentru că sufletele lor se grăbesc!

Hoinarind sambata seara printre stirile din online, am dat peste una din care doua idei m-au uns la suflet. Actorul George Ivascu, ales democratic si regular ca Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania – deh!, acel “din Romania” (dR), care ne cam zgaraie memoria istoriei, putea sa fie “a Romaniei”, stiti foarte bine de ce! – a trimis in primul sau mesaj la un poem al lui Mario de Andrade, intitulat „Timpul prețios al persoanelor mature”. Omul de cultura a explicat de ce a recurs la aceasta referinta: “mi-a apărut dintr-odată ca și cum l-aș fi scris eu (poemul, n.m.) și am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi.”

Pe aceasta baza, George Ivascu si-a personalizat in continuare mesajul, spunand: “Mă simt ca un copil care a câștigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când și-a dat seama că au rămas mai puține, a început să le guste imens. Iubiții mei Frați, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!” (s.m.). Ultima fraza este memorabila, e pe gustul meu, rezonez perfect cu ea, si cred ca toti colegii de pe blog simt la fel, pentru ca pe toti ii simt drept “oameni esentiali”. A doua idee este o cugetare frontispiciala, emblematica pentru calauzirea autorului: „Avem două vieți, iar a doua începe când îți dai seama că ai doar una” (s.m.).

NB/FP: 1/ Citindu-le, cele doua idei mi-au transmis, dintr-o data si cu intensitate, bucurie si energie spirituale. Ca si cand as fi vazut idei, cum spunea Camil Petrescu, poetul, in poemul „Ideea”, care in anii liceului mi-a hranit mult timp spiritul adolescentin. Acum, nu stiu cat vor tine. 2/ Cred ca Romania esentiala – o denumire alternativa la cea profunda – are nevoie de oameni esentiali. Puteti numi un om esential? Eu, da! Dupa parerea mea, decantata in multi ani, omul politic si de stat Adrian Nastase este un om esential.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: