Propaganda supremaţiei nu merită viţelul cel gras

Meritul summitului climatic international, organizat online de presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a fost dat, incontestabil, de sensibilizarea suplimentara a statelor privind gravitatea incalzirii globale si de revizuirea in sus a angajamentelor de reducere a emisiilor poluante.  

Insa acest merit a fost pus serios in umbra de intentiile manifeste ale lui Biden de a da o “a doua viata”  nefastei propagande a suprematiei SUA si de a supralicita laudaros asumptiile progresiste, in stilul comunistilor, de ruptura intre angajamentul politic si bilantul contabil real.

Presedintele Joe Biden a anuntat un obiectiv “ambiţios”, practic de a dubla reducerea emisiilor poluante faţă de nivelul asumat precedent. El a afirmat ca SUA vizează o diminuare a emisiilor cu efect de seră cu 50 până la 52% până în 2030, pornind de la nivelul din 2005, în condiţiile în care vechiul angajament era de a scădea aceste emisii cu 26-28% până în 2025. Noul angajament ar permite economiei SUA să atingă neutralitatea emisiilor până în 2050.

Biden a avertizat asupra “costului inacţiunii” şi a elogiat beneficiile economice “extraordinare” pe care le pot aduce reformele ecologice. Mesajele lui au mangaiat astfel urechile semnatarilor acordului climatic de la Paris cu ceea ce acestia voiau sa auda. Dar nu numai atat, Biden a interpretat partitura promisiunilor cu cea mai mare “virtuozitate”.

Magulit probabil de gandul ca angajamentele sale marete i-au coplesit pe participanti, ori poate ca asa fusese prevazut la repetitiile globaliste privind calibrarea emotiilor neglobalistilor, Biden a trecut la nivelul urmator. El a cerut lumii să urmeze exemplul american si a pretins practic vitelul cel gras pentru “intoarcerea” SUA.

Totuşi, înainte de a face presiuni asupra altor poluatori să accelereze lupta împotriva încălzirii globale, multi au observat indreptatit ca Joe Biden trebuie să dea socoteala pentru iesirea unilaterala din acordul climatic a SUA, care a lucrat impotriva celorlalti, si asigurări ca nu se va repeta abordarea inconstantă de până acum, în această privinţă.

In mod evident, un corijent sau un chiulangiu nu poate primi premiul clasei, iar acest lucru universal valabil a fost exprimat săptămâna trecută de diplomaţia chineză, care, foarte plastic, s-a referit la SUA ca fiind un “elev rău care se întoarce la şcoală după ce a chiulit de la cursuri”.

Revendicarea de catre Statele Unite a vitelului cel gras, pe motiv ca “s-au intors”, este nemeritata. In pilda biblica, fara dubiu calchiata de Biden, fiul ratacitor “s-a intors” cu umilinta si cainta. Nu el a cerut sa i se taie vitelul cel gras pentru ca “s-a intors”, si-a vazut lungul nasului prin a se simti culpabil si a nu-si depasi statutul derivat, de descendent. Dar mai presus este un fapt esential, cat timp a fost absent nu a lucrat impotriva celor de unde a plecat.

Summitul privind clima, cu un cert scop de imagine, se încheie vineri, când, potrivit unui oficial din administraţia americană, Washingtonul va putea anunţa cu claritate că “SUA s-au întors”. Cu acest prilej, bine ar fi ca SUA sa ingroape adanc si definitiv trufia suprematiei si sa spuna ca fiul risipitor: “Tată, am greşit la cer şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul tău.” (Luca, 15, 21).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: