Globalismul se disociaza de solidaritatea Natiunilor privind lupta impotriva pandemiei: SUA si Marea Britanie blocheaza exportul de vaccinuri anti-covid

Antagonismul dintre Globalism si Natiuni, contradictia fundamentala a secolului XXI, cu manifestari in toate domeniile, se materializeaza inevitabil si in criza globala de sanatate provocata de pandemia de coronavirus. In criza epidemiologica, contradictia GloNat contrapune atitudini si comportamente de egoism si dezinteres ale unei minoritati reduse, de o parte, si de solidaritate si cooperare ale majoritatii covarsitoare, de cealalta parte.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a criticat, vineri, la “Summitul Social”, organizat de Uniunea Europeana, la Porto (Portugalia), atitudinea “tarilor anglo-saxone”, aluzie la Marea Britanie si la Statele Unite, prin care acestea se disociaza de solidaritatea Natiunilor privind lupta impotriva pandemiei, cerandu-le sa nu mai blocheze exporturile de vaccinuri. “Vaccinul să circule, nu trebuie blocate ingredientele şi vaccinurile”, a reclamat Macron.

“Anglo-saxonii blochează multe dintre aceste ingrediente şi vaccinurile. La ora actuală, 100% din vaccinurile produse în SUA merg pe piaţa americană”, a denuntat presedintele francez. El a evidentiat generozitatea UE, care din 110 milioane de doze de vaccin pe care le-a produs, 45 de milioane le-a exportat. Insa neincrederea fata de Globalism provoaca si alte temeri. De ce Washington a pus frontiere vaccinurilor americane, ca unui produs secret? Ascunde acest exclusivism ceva mai mult decat egoism? Circulatia exclusiv interna a vaccinurile SUA se poate datora unei compozitii maligne, menite controlului biologic al populatiei americane? Ipoteza nu poate fi exclusa, este necesar ca esantioane extrase sa ajunga in laboratoare internationale. Exista deja suspiciunea, intemeiata pe observarea unor comportamente deviante la unii americani vaccinati, ca sub acelasi prospect farmaceutic de vaccin anti-covid circula loturi diferite, ca ingrediente. Ar putea oare ca neasteptata propunere a lui Biden privind ridicarea brevetelor asupra vaccinurilor anti-covid sa aiba tocmai un rol derutant?         

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: