VIDEO Globaliştii, asasini în serie de Naţiuni, îi holocaustizează la propriu pe arabii palestinieni: Incendierea Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Un incendiu violent, vizibil de la peste doi kilometri, a fost provocat, luni seara, in incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului, unde se aflau mii de credinciosi pentru rugaciunea de seara.

Anterior, ciocnirile dintre protestatarii palestinieni si politia israeliana s-au soldat cu peste 300 de raniti pe Esplanada Moscheilor, numita Muntele Templului de catre evrei.

Protestatarii palestinieni au aruncat cu pietre, iar poliția israeliană a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Confruntările au avut loc in fața moscheei Al-Aqsa din Ierusalim, în timp ce Israelul aniversează capturarea unor părți ale orașului în războiul arabo-israelian din 1967.

Cel putin noua persoane, intre care trei copii si un comandant al Hamas, au fost ucisi luni seara in atacuri israeliene in nordul Fasiei Gaza, potrivit autoritatile locale.

Situatia din Ierusalimul de Est s-a agravat incepand de vineri seara, de atunci 600 de palestinieni fiind raniti in ciocnirile violente cu fortele de ordine israeliene.

În Cisiordania şi Ierusalimul de Est situaţia a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Palestinienii isi apara teritoriile si locurile sfinte, talharite de ocupanti. Evreii au restricţionat ilegal accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: