Un pericol in crestere: Suprapopulatia de ursi

Ursii „maidanezi”, un pericol pentru oameni si gospodariile populatiei

Excelenta paralela satirica la adresa politicii maidaneze a ONG-urilor care sustin vagabondarea printre oameni a ursilor si a cainilor! Ma surprinde ca nu s-au sesizat in privinta posibilitatii ca aceasta circulatie zoologica necontrolata, mai ales in cazul salbaticiunilor, sa raspandeasca virusii de covid!

ONG-urile straine habar nu au de variabile ca suprafata impadurita si densitatea populatiei de ursi, care daca nu sunt tinute in echilibru duc la criza resurselor de hrana si la migratia spre asezarile umane. Cu atat mai putin, ele nu stiu nimic despre responsabilitatea fata de vietile si avuturile oamenilor, care trebuie ferite de pericolele invaziilor agresive ale ursilor flamanzi, in cautare de hrana si habitat.

Se pare insa ca pentru aceste ONG-uri trompetiste – care, cand sunt butonate si finantate de catre stapanii banilor blestemati, devin brusc politice si geopolitice! – vietile oamenilor nu conteaza. A se vedea crimele si distrugerile din Palestina, de la care ONG-urile Globaliste intorc reprobabil capul, un fapt pe care insa Natiunile nu ar trebui sa-l faca. Desigur, trebuie sa existe si o responsabilitate in privinta vanatorii, care nu trebuie sa fie excesiva sau sa duca la extinctie, ca in cazurile de contrabanda (v. comertul cu fildesi de elefant, cornuri de rinoceri, piei de tigri etc.), care au provocat disparitia atator specii sau le-au pus in pericol.

Dar, una peste alta, in Geneza din Vechiul Testament, Atotputernicul a dat animalele in stapanirea si pentru hrana omului, iar Moise, dupa ce a primit cele zece porunci, a intocmit chiar o lista cu animalele, dupa copite sau alte caracteristici fizice, care pot sau nu sa fie vanate pentru consum, celelalte fiind vanate pentru aparare.

Fondul cinegetic face parte din Avutia Natiunii, in cel mai bun sens adamsmithonian, iar noi, proprietarii ei, hotaram ce, cat si cum. Trebuie sa revenim la atragerea de oameni de afaceri straini la partide de vanatoare in Romania, vor fi oportunitati de a adauga valoare Avutiei Nationale.

https://wordpress.com/read/feeds/58858913/posts/3340868522

Fosta teroare a cainilor maidanezi, din perioada tranzitiei postcomuniste

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: