Globalismul, o noua lovitura Regulilor Internationale: Obstructia SUA la ONU a facut imposibila o declaratie comuna privind atrocitatile Israelului in Palestina

Regulile Internationale sunt norme de drept – deci, imperative si sanctionatorii – ale pacii, coexistentei si cooperarii in Lume. Desi secretarul de stat american Antony Blinken itereaza obsesiv o naratiune diplomatica privind o ordine bazata pe reguli, aceasta se dovedeste inselatoare, fiind de fapt o ideologie profund agresiva a suprematiei globale a SUA, scop decazut de mijloace imorale si ilegale.

Casa Alba, aflata intr-o goana nebuna dupa himerele Globalismului, de a-si subordona toate Natiunile, este o infractoare recidivanta la Dreptul International. SUA nu respecta nicio regula a Multilateralismului, obsedata sa impuna regulile Unilateralismului sau. Cea mai noua si dura lovitura pe care Globalismul a dat-o Regulilor Internationale a fost obstructionarea de catre SUA, duminica, a Consiliului de Securitate al ONU, reunit de urgenta pe tema genocidului palestinian. Opozitia SUA a facut imposibila adoptarea unei declaratii comune a acestei instante pentru incetarea atrocitatilor Israelului in Palestina. Acest fapt ostil arata ca SUA sunt cauza, scop si mijloace in conflictul iudaist.  

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, şi-a exprimat regretul fata de atitudinea de rea vointa a SUA, prin care acestea se disociaza de pozitia de principiu si de urgenta de a se solicita încetarea ostilităţilor dintre Israel si Palestina si de a se lua masuri concrete. “Consiliul de Securitate trebuie să ia măsuri”, a subliniat şeful diplomaţiei chineze. El a reamintit ca de o saptamana China sustine, împreună cu Norvegia şi Tunisia, un proiect de lege. “Din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu a ajuns la un consens”, a conchis el, cerând Washingtonului “să-şi asume responsabilităţile” la Organizatia Natiunilor Unite.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: