Analfabetism politic și istoric sau o criză de argumente? Ned Price identifică denunțarea genocidului palestinian cu „antisemitismul”!

Diplomatia SUA a inregistrat, marti, o eroare grosolana, or poate o criza fundamentala de argumente, cand un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, Ned Price, a pus eronat sau tendentios semnul egalitatii intre denuntarea crimelor antipalestiniene si “antisemitism”.

Ned Price, or cine l-a “inspirat”, a calificat drept “afirmatii antisemite” denuntarea virulenta de catre preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a atrocitatilor Israelului in Palestina. “Statele Unite condamnă ferm recentele afirmaţii antisemite ale preşedintelui Ergodan la adresa poporului evreu”, a declarat Ned Price. Dar o politica e in cauza, nu un popor.

Erdogan a criticat foarte aspru, luni, spirala oripilanta a mortii si distrugerilor din Fâşia Gaza, acuzand, cu probe sangeroase din spirala, “criminalii” evrei care “ucid copii în vârstă de cinci sau şase ani”. “Ei sug sânge pentru a-şi potoli setea”, a sintetizat plastic Erdogan crimele de razboi din teatrul militar Palestina. A califica drept „antisemite” denunturi si critici intemeiate la adresa evreilor este la fel de nul si de neavenit ca a confunda sau identifica tendentios ziua cu noaptea. In cazul mai mult decat discutabil al functionarului de la Washington poate fi un analfabetism politic si istoric, care nu stie ce inseamna “antisemitism”, or o criza acuta de argumente. Ar putea fi motivul pentru care diplomatia zisa „intensa” si „discreta” a SUA, in conflictul in curs evrei-arabi, pare sa sune a gol.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: