Manipularea esenţialului: Escamotarea Globalistă a denumirii legitime de Palestina, în conflictul colonial evrei-palestinieni, nu serveşte adevărului istoric

Atacuri ale Tzahalului (Israel) impotriva Hamas (Palestina)

Exista o mare minciuna, pusa in circulatie de Globalism, in privinta identitatilor si scopurilor reale ale partilor din razboiul de colonizare totala a Palestinei, intre care s-a incheiat un armistitiu, intrat in vigoare de vineri.

In privinta identitatilor, Israel si SUA folosesc un limbaj fals, vorbind despre o incetare a focului intre “Israel si Hamas”, in Fasia Gaza, din Palestina necolonizata. In acest fel, Globalismul oculteaza adevarul ca subiectii politici ai conflictului armat sunt Israel si Palestina.

Daca e sa ne referim exclusiv militar la fortele combatante angrenate in confruntare, observatia corecta e ca de o parte se afla armata Israelului, denumita Tzahal, iar de cealalta parte se afla forte armate ale Palestinei, denumite Hamas.

Un fake news exista si in privinta scopurilor celor doua parti. Israelul, cu armata sa Tzahal, urmareste desavarsirea colonizarii Palestinei. Palestina, cu fortele sale combatante Hamas, duce actiuni de rezistenta si decolonizare.

O alta remarca se refera la formele de lupta armata ale celor doua parti. Razboiul Israelului e colonial si de genocid, cu intrebuintarea aviatiei impotriva populatiei si obiectivelor civile. Luptele Palestinei sunt de aparare si eliberare.

Razboaiele de agresiune, colonizare sau genocid incalca dreptul international, este evident ca razboiul colonial al Israelului e in afara legii. Comunitatea internationala trebuie sa condamne grozavia folosirii aviatiei impotriva civililor.

Victoria politica si diplomatica, desi simbolica, apartine Palestinei, care a reusit sa readuca pe agenda internationala problemele genocidului palestinian, decolonizarii teritoriilor palestiniene si partitionarii Palestinei. In concluzie, termenii corecti ai opozitiilor sunt Israel-Palestina, Tzahal-Hamas, colonialism-anticolonialism.

Israelul a aprobat încetarea focului cu Hamas, în Fasia Gaza (Palestina)
Violenţe coloniale si anticoloniale israeliano-palestiniene: Egiptul va asigura respectarea încetării focului in razboiul evreilor in Palestina
SUA: Preşedintele Joseph Biden consideră armistiţiul dintre Israel şi Hamas (Palestina) o oportunitate în direcţia păcii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: