Israel-Palestina: Statele Unite cenzurează ONU în condamnarea violențelor. Globalismul, un dublu standard polițienesc. Rolul în creștere al Orientului Mijlociu în soluționarea problemei palestiniene

Sursa: https://www.ziarelive.ro/stiri/gaza-consiliul-de-securitate-al-onu-indeamna-la-respectarea-totala-a-incetarii-focului.html

Armistitiul, in vigoare de vineri, nu a fost deplin respectat in niciuna din cele doua zile care au urmat. Politistii evrei si palestinienii oprimati s-au confruntat violent din nou, vineri si sambata, pe Esplanada Moscheilor. Evreii au interzis proteste si demonstratii ale palestinienilor, care cereau decolonizarea, libertatea Palestinei si isi glorificau martirii.

Remarcand pericolul recrudescentei, Consiliul de Securitate al ONU a reactionat, sâmbătă, cu un apel la respectarea “totală” a încetării focului între Tzahal şi Hamas, în prima sa declaraţie unită de la declanşarea conflictului la 10 mai. Stupoare insa, SUA au cenzurat declaratia comuna, interzicand paragraful in care erau condamnate violentele.

Tipatoarea abordare obladuitoare de catre Statele Unite ale Americii a violentelor politiei israeliene impotriva palestinienilor invedereaza dublul standard politienesc al Globalismului. In timp ce in SUA violenta politieneasca impotriva negrilor este dezaprobata si descurajata, politic si legislativ, in Israel violenta politieneasca impotriva palestinienilor este aprobata si incurajata, tacit sau explicit!

Este cat se poate de limpede ca vietile palestinienilor nu conteaza. Problema palestiniana este tratata de catre evrei cu o intoleranta rasista exacerbata, care trebuie sa inceteze, pentru totdeauna. Sursele rasismului belicos al evreilor fata de arabii din Palestina si islamicii din Orientul Mijlociu se afla in iudaism, care, confiscat de politica, isi proclama adeptii drept “popor ales”, o teza a arogantei si a exclusivismului.

Cu toate limitarile SUA, declaratia Consiliului de Securitate a surprins, cu spirit patrunzator, rolul regiunii in solutionarea problemei palestiniene, care trebuie sa creasca. Cheia pacii se afla in regiune, care e necesar sa-si joace rolul de actor geopolitic, in termeni de influenta si determinare. Cuvantul regiune a fost folosit in declaratie de doua ori. Prima data, in referirea la rolul benefic al Egiptului in incheierea si supravegherea armistitiului intre israelieni si palestinieni. A doua oara, in sublinierea “urgenţei” restabilirii calmului si ajungerii la “o pace completă”, construita pe conceptul unei “regiuni” in care Israelul şi Palestina sa fie “doua state”, aflate “în pace, cu frontiere sigure şi recunoscute”.            

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: