Deresponsabilizare şi suprapoziţionare: Dacă vrea relaţii bilaterale mai bune, multilateralista Rusia să accepte unilateralismul SUA, sugerează Blinken

Sursa: https://www.bursa.ro/antony-blinken-afirma-ca-rusia-trebuie-sa-se-decida-daca-doreste-relatii-mai-bune-cu-sua-43782347

Dupa discutiile din Islanda dintre ministrii de externe american Antony Blinken si rus Serghei Lavrov pe tema unui summit Biden-Putin, SUA emit tintit si tematic o multime de cuvinte manipulatoare. Scopul e de a face un munte de vorbarie, pe care sa-l cocoate pe Joe Biden ca sa-i vorbeasca cat mai de sus lui Vladimir Putin, la eventuala lor intalnire. 

Tehnica e veche si frecvent folosita de Globalism, in monologul cu Natiunile. Secretarul de stat american Antony Blinken a lansat deja duminica, la CNN, teza condamnabila a deresponsabilizarii si suprapozitionarii SUA in relatiile cu Rusia. Daca Moscova vrea sa aiba relatii bune cu Washington, trebuie sa-i accepte unilateralismul, a sugerat Blinken.   

“In cele din urma, depinde de Rusia”, a sustinut Antony Blinken despre posibilitatea unor relatii bune intre Rusia si SUA. El suprapozitioneaza partea americana si o derobeaza de responsabilitatea de a veni in intampinarea eforturilor repetate de normalizare intreprinse de Rusia. Blinken nu a dat niciun semn ca, in relatiile cu Rusia multilateralista, SUA vor abandona unilateralismul si vor reveni la onestitate.

Orice relatie bilaterala echitabila este o opera comuna, un rezultat etic al ambelor parti. A avea pretentii maximaliste si neintemeiate, lipsite de etica, de pe o pozitie suprapusa, de superioritate, care iti creaza imense avantaje unilaterale si celeilalte parti ii afecteaza grav interesele, este rasism pur. Vasalizarea si subordonarea geopolitice sunt racile coloniale.

Derutanta e si afirmatia lui Blinken ca SUA vor sa coopereze cu Rusia in problema Afganistanului, care e obiectul unui lung razboi colonial american. SUA nu sunt sincere in anuntul de retragere? Supraliciteaza concesii de la terti, caz in care ar fi o revenire, daca au abandonat-o vreodata, la vestusta logica din razboiul rece? In culpabilizare, Blinken invoca actiuni ale Rusiei privind apararea drepturilor omului – a dreptului la viata, care in SUA nu are niciun pret – pentru rusii din Ukraina de Est, apararea statului de drept de destabilizare de catre opozanti care ii incalca regulile (v. cazul Aleksei Navalnîi etc) si, culmea cinismului Globalist, fake news-ul privind “ingerinta” electorala a Rusiei in SUA.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: