Deresponsabilizare şi suprapoziţionare: Dacă vrea relaţii bilaterale mai bune, multilateralista Rusia să accepte unilateralismul SUA, sugerează Blinken
Dupa discutiile din Islanda dintre ministrii de externe american Antony Blinken si rus Serghei Lavrov pe tema unui summit Biden-Putin, SUA emit tintit si tematic o multime de cuvinte manipulatoare. Scopul e de a face un munte de vorbarie, pe care sa-l cocoate pe Joe Biden ca sa-i vorbeasca cat mai de sus lui Vladimir Putin, la eventuala lor intalnire.
Tehnica e veche si frecvent folosita de Globalism, in monologul cu Natiunile. Secretarul de stat american Antony Blinken a lansat deja duminica, la CNN, teza condamnabila a deresponsabilizarii si suprapozitionarii SUA in relatiile cu Rusia. Daca Moscova vrea sa aiba relatii bune cu Washington, trebuie sa-i accepte unilateralismul, a sugerat Blinken.
“In cele din urma, depinde de Rusia”, a sustinut Antony Blinken despre posibilitatea unor relatii bune intre Rusia si SUA. El suprapozitioneaza partea americana si o derobeaza de responsabilitatea de a veni in intampinarea eforturilor repetate de normalizare intreprinse de Rusia. Blinken nu a dat niciun semn ca, in relatiile cu Rusia multilateralista, SUA vor abandona unilateralismul si vor reveni la onestitate.
Orice relatie bilaterala echitabila este o opera comuna, un rezultat etic al ambelor parti. A avea pretentii maximaliste si neintemeiate, lipsite de etica, de pe o pozitie suprapusa, de superioritate, care iti creaza imense avantaje unilaterale si celeilalte parti ii afecteaza grav interesele, este rasism pur. Vasalizarea si subordonarea geopolitice sunt racile coloniale.
Derutanta e si afirmatia lui Blinken ca SUA vor sa coopereze cu Rusia in problema Afganistanului, care e obiectul unui lung razboi colonial american. SUA nu sunt sincere in anuntul de retragere? Supraliciteaza concesii de la terti, caz in care ar fi o revenire, daca au abandonat-o vreodata, la vestusta logica din razboiul rece? In culpabilizare, Blinken invoca actiuni ale Rusiei privind apararea drepturilor omului – a dreptului la viata, care in SUA nu are niciun pret – pentru rusii din Ukraina de Est, apararea statului de drept de destabilizare de catre opozanti care ii incalca regulile (v. cazul Aleksei Navalnîi etc) si, culmea cinismului Globalist, fake news-ul privind “ingerinta” electorala a Rusiei in SUA.
This entry was posted on Luni, 24 mai 2021 at 17:37 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.