Flacăra Libertăţii, nestinsă în Irlanda de Nord: Poporul irlandez are dreptul imprescriptibil la reunificare, să trăiască într-o singură ţară

https://www.euractiv.ro/extern/discutie-sincera-biden-johnson-asupra-disputei-privind-irlanda-de-nord-24591?cfcc

Aproape ca uitasem ca Irlanda de Nord nu este pamant britanic. N-ar fi trebuit, intrucat insasi denumirea ii arata originea. Dar cate nu cad sub incidenta legilor uitarii omenesti, pe care le speculeaza atat de cinic Globalismul!

Atentia asupra faptului ca Irlanda de Nord este un teritoriu colonial, incorporat in Imperiul Coroanei Britanice, mi-a fost atrasa de dispute dintre presedintele francez Emmanuel Macron si premierul britanic Boris Johnson pe tema nerespectarii de catre Marea Britanie a protocolului nord-irlandez, din acordul Brexit, incheiat cu Uniunea Europeana.

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a impins discutia intr-o directie neinspirata, la care Macron nu s-a referit. Cum se spune, chelul isi pune imediat mana in cap, cand crede ca este vizat. Precum copilul evreu care pentru prima data afla despre rau de la rabin, cand ii vorbeste de cele zece porunci, am reconstientizat, afland de la premierul britanic, existenta problemei coloniale nord-irlandeze si anacronismul acesteia, in secolul XXI. Flacara Libertatii Irlandei de Nord va fi mereu aprinsa, pana cand poporul irlandez se va reunifica si va trai intr-o singura tara.

 

https://www.bursa.ro/boris-johnosn-liderii-nato-vor-intelege-dorinta-marii-britanii-de-a-si-proteja-integritatea-teritoriala-07394340

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: